MASAKR NA CETINJU: Pomahnitali Vučko zbog duga ubio iz karabina 11 ljudi! Ranio šestoro, stradala i deca!
Foto: Printscreen YouTube

užas

MASAKR NA CETINJU: Pomahnitali Vučko zbog duga ubio iz karabina 11 ljudi! Ranio šestoro, stradala i deca!

Crna Hronika -

Vučko Borilović (34) s Cetinja krenuo s lovačkom puškom u krvavi pir, posle potere pronađen mrtav

Vučko Borilović (34) likvidiran je juče po podne nakon što je u cetinjskom naselju Medovina ubio 11 ljudi, među kojima je navodno i nekoliko dece, a ranio šest osoba, poslednje su informacije do zaključenja ovog izdanja Kurira.

Krvavi pir dogodio se oko 16 časova, kada su građane Cetinja uznemirili pucnji koji su dolazili iz pravca zgrade Vladinog doma.

Blokada Ulice Cetinja juče bile pod opsadom policije
Blokada Ulice Cetinja juče bile pod opsadom policijefoto: printscreen RTCG

Dežurna tužiteljka Andrijana Nastić rekla je sinoć za TV Vijesti posle završenog uviđaja da su na licu mesta zatekli devet ubijenih osoba, a da su iz podgoričkog Kliničkog centra dobili informaciju da je još dvoje povređenih podleglo povredama. Ona je potvrdila da je ubijeno i dvoje dece, a da je među šestoro ranjenih i jedan policajac.

Na meti sugrađani

Napadača je, kako je kazala Nastićeva, usmrtio sugrađanin. Prema nezvaničnim informacijama, reč je o Borilovićevom komšiji koji ga je ubio i na taj način prekinuo masakr.

Nezvanično, Borilović je bio kivan na porodicu koja je stanovala kod njega zbog kašnjenja u plaćanju kirije. Borilović je zbog toga, navodno, pritiskao ženu koja je bila njegov podstanar da mu da pare. Sumnja se da su se oni juče posvađali i da je Borilović uzeo pušku i pucao u podstanare, da bi potom izašao na ulicu i krenuo nasumično da puca na nesrećne prolaznike.

Vučko Borilović, Cetinje, Masakar, masakar u cetinju
foto: Printscreen/Youtube

Direktor Uprave policije Crne Gore Zoran Brđanin potvrdio je sinoć da je napadač pucao na porodicu čiji su članovi boravili u prostorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina.

- On je tom prilikom upotrebom lovačke puške lišio života dvoje dece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina, i ranio njihovu majku, koja je u medicinskoj ustanovi podlegla povredama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja, pri čemu je lišio života još sedam osoba, a ranio šest - naveo je Brđanin.

Uviđaj Policija odnosi pušku iz koje je Borilović pucao
Uviđaj Policija odnosi pušku iz koje je Borilović pucaofoto: AP/Risto Božović

Prema nepotvrđenim informacijama, Borilović se navodno lečio u psihijatrijskoj ustanovi iz koje je nedavno pušten, a tokom jučerašnjeg masakra pucao je čak i na ekipe Hitne pomoći koje su došle na lice mesta.

- Jake policijske snage bukvalno su se borile sa pomahnitalim Borilovićem, koji je i dalje pucao po gradskim ulicama. Povređeni ljudi ležali su na ulici, a on je pucao i na ekipe Hitne pomoći koje su pokušavale da im priđu i sprečavao ih - opisuje jučerašnju dramu sagovornik Kurira.

Borilović je odbijao da se preda policajcima koji su pokušavali da ga savladaju i pucao je na njih, da bi na kraju ovog masovnog ubicu upucao komšija.

Drama u bolnici

Ambulantna vozila sa povređenima upućena su u Klinički centar Crne Gore u Podgorici, a neki od njih su odmah operisani.

Dežurni hirurg u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) Perica Maraš za podgoričke Vijesti kasno sinoć je kazao da su u tu ustanovu nakon tragedije na Cetinju primljena četiri povređena pacijenta s teškim povredama.

Drama u bolnici Borba za život ranjenih sa Cetinja
Drama u bolnici Borba za život ranjenih sa Cetinjafoto: Printscreen Youtube/ Pobjeda

- Tri pacijenta operisana su od strane neurohirurga, hirurga i ortopeda. Radi se o veoma ozbiljnim povredama i zasad se ne možemo izjasniti o definitivnoj prognozi - rekao je Maraš.

VLADA CRNE GORE

Trodnevna žalost

Vlada Crne Gore sinoć je proglasila trodnevnu žalost na teritoriji cele države povodom velike tragedije koja se juče dogodila na Cetinju. U skladu sa odlukom vlade dani žalosti su subota, nedelja i ponedeljak, odnosno 13, 14 i 15. avgust 2022.

Posle masakra oglasio se i predsednik vlade Crne Gore Dritan Abazović, koji je na svom Telegram nalogu napisao sledeće:

- Dogodila se tragedija koju Crna Gora ne pamti. Pozivam sve građane Crne Gore da mislima zajedno budemo uz porodice nevino stradalih žrtava, njihove rođake, prijatelje i sve građane prestonice Cetinje.

ZAPOSLEN U NACIONALNOM PARKU

Vučko bio lovac i radio kao konobar

Kako za Kurir otkriva sagovornik sa Cetinja, Borilović je ranije radio kao konobar u Nacionalnom parku Lovćen.

- On je bio lovac, imao je oružja. Mnogo nam je teško, ne možemo da verujemo da je ovo uradio - rekao je naš sagovornik.

ISPOVEST CETINJANA ZA KURIR

Ubio mi je druga koji je slučajno prolazio

Vučko nije gledao u koga puca. Ubio je čak i mog druga, auto-mehaničara, koji je slučajno naišao ulicom.

Ovo za Kurir kaže jedan Cetinjanin sa kojim smo uspeli da stupimo u kontakt posle masakra u ovom crnogorskom gradu.

- Pao mu je mrak na oči, uradio je to u nervnom rastrojstvu. Ovako nešto ne pamte ni najstariji Cetinjani. Na Medovini ima možda 200 kuća, a on je bukvalno pucao nasumično na ljude koji su se zadesili ispred domova, po ulici.

MASAKRI U SRBIJI

  • Žitište 2016 - 5 mrtvih
  • Martonoš 2015 - 6 mrtvih
  • Velika Ivanča 2013 - 13 mrtvih
  • Jabukovac 2007 - 9 mrtvih
  • Horgoš 2005 - 6 mrtvih
  • Leskovac 2002 - 7 mrtvih
  • Vranje 1993 - 8 mrtvih
  • Paraćin 1987 - 5 mrtvih
Štampano izdanje 13.08.2022.
foto: Kurir

Čitajte KURIR!

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track