NADROGIRAN IZREŠETAO KUBIJA! Alen je pretio Elezoviću danima, a kad mu je uništio automobil dohvatio je KALAŠNJIKOV I ZAPUCAO
Foto: Kurir

ubijen pre 6 godina

NADROGIRAN IZREŠETAO KUBIJA! Alen je pretio Elezoviću danima, a kad mu je uništio automobil dohvatio je KALAŠNJIKOV I ZAPUCAO

Crna Hronika -

Alen Kostić Kubi, vođa Partizanove navijačke grupe "Zabranjeni", na današnji dan pre šest godina, podlegao je ranama koje je, veče pre toga zadobio u pucnjavi koja se dogodila u beogradskom naselju Železnik.

Na Kubija je iz “kalašnjikova” pucao Nikola Elezović, inače vođa takođe Partizanove najvijačke grupe "Alkatraz", koji i sam ima krivični dosije. Motiv krvavog obračuna, kako se kasnije, ispostavilo nije imao nikakve veze sa navijanjem za voljeni klub.

Pukao mu film

Braća Alen i Milan Kostić danima su dolazili do kuće Nikole Elezovića, pretili mu, razlupali mu automobil, dok u subotu nije uzeo “kalašnjikov” i otvorio vatru na braću. Kako su pričale komšije Elezovića iz Ulice radnih akcija, dolazili su sa lancima i šipkama i vikali tražeći Nikolu. Dan pre pucnjave su Nikoli razlupali automobil.

Kostići su i tog 13. avgusta 2016. godine uveče došli do kuće Elezovića. Jedan od braće je poneo nož kojim je Nikoli izbušio gume na automobilu "pežo 206". Elezović je sve to nemoćno gledao sa prozora. Nikola se baš iznervirao, a onda je, kako su pričali izvori iz istrage, uzeo kokain. Tako se pod uticajem droge osetio hrabrim, pa je dohvatio automat i rešio da se zauvek obračuna sa Kostićem. Potrčao je za njim ispalivši nekoliko rafala, od kojih je jedan sasekao Alena Kostića, koga je pogodio nekoliko hitaca u stomak.

Nikola se potom dao u beg. U prvi mah se mislilo da se zabarikadirao u kuću sa automatskom puškom, jer je tamo lociran na osnovu signala mobilnog telefona. Kasnije je utvrđeno da mobilni nije ni nosio sa sobom, a pronađen je u blizini železničke pruge, gde se sakrio. Posle hapšenja se branio ćutanjem i zaplakao kad je čuo da je Kostić preminuo.

Dugogodišnji sukob

Motiv zločina su neraščišćeni računi iz kriminalnih poslova u vezi sa trgovinom drogom i dugogodišnje maltretiranje. Elezović je bio pod uticajem kokaina kada je počinio zločin. On je, navodno, dugo trpeo Kostićevo nasilje, jer žive u istom kraju. Žitelji Železnika tvrdili su da su razmirice počele oko trgovine narkoticima, a onda je sve eskaliralo međusobnom netrpeljivošću.

- Alen i njegov brat maltretirali su koga su stigli. Imaju svoje klince koji su drski i bezobrazni. Znaju da upadnu u lokal i traže novac. To je radio i Alen. Nikola ga se plašio. Da nije bio nadrogiran nikada ne bi smeo da puca u njega. Ali, eto, kokain mu je dao "snagu" - pričali su posle zločina mladi u Železniku.

Ovo nije bio prvi napad na Kostića. Pre dve i po godine na njega je pucano, takođe u Železniku. Napravljena mu je "sačekuša" ispred kuće i pucano nekoliko puta u noge. Dosta je iskrvario, ali je preživeo.

Alen Kostić, zvani Kubi, policiji, kao i srpskom pravosuđu poznat je od svojih maloletničkih dana. Protiv njega je do 2006. godine kad je imao samo 20 godina, podneto čak 14 krivičnih prijava, zbog raznih krivičnih dela, ali nijedna nije okončana presudom. Iz suda su bezbroj prekida postupaka objasnili time "da lice nisu mogli naći na adresi na kojoj je prijavljeno".

Više od 30 krivičnih prijava

Dvadesetak krivičnih prijava protiv njega podneto je i u poslednjih desetak godina pre ubistva, među kojima su i one za izazivanje nereda na fudbalskim utakmicama. Najviše je bio poznat po nasilničkom ponašanju zbog čega je jedno vreme proveo i u zatvoru. Sudilo mu se i za surovo prebijanje Jugoslava D. samo zato što je u jednom kafiću u Železniku pevao Zvezdine navijačke pesme.

Kostić je u septembra 2012. godine priveden zbog napada na policiju, na otvaranju svog kafića u Železniku. Tada je po prijavi stanara, policija došla zbog glasne muzike, a on je nasrnuo na patrolu.

Godine 2013, kada je Kostić ranjen, u dva odvojena sukoba u Beogradu, ubijeni su Vladimir Živković, član navijačke grupe "Zabranjeni", dok je u kafiću „Penzija“ u centru grada ubijen Vladimir Lukić, navijač FK Rad i član neonacističke grupe "Odred 18".

Danima posle ubistva Kostića, policija je obezbeđivala kuću Elezovića u strahu od osvete navijača ekstremne grupe “Zabranjeni”, čiji je jedan od vođa bio Alen.

Policijskom istragom utvrđeno je da pucnjava u kojoj je ubijen Kostić nije povezana sa vatrenim obračunom koji se dogodio dva i po sata ranije u Rakovici, gde je ranjen Vladimir Mileusnić Lemi, član navijačke grupe “Jang bojs”, koja je dugo bila podgrupa "Zabranjenih".

Kurir.rs/24sedam

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track