MONSTRUM OSEDEO U 15. GODINI KADA GA JE NAPALA ZVER: Mračna tajna masovnog ubice sa Cetinja! Da li je ovo OKIDAČ MASAKRA!
Foto: Erik Mandre / Alamy / Alamy / Profimedia, Privatna Arhiva

masakr

MONSTRUM OSEDEO U 15. GODINI KADA GA JE NAPALA ZVER: Mračna tajna masovnog ubice sa Cetinja! Da li je ovo OKIDAČ MASAKRA!

Crna Hronika -

Vuk Borilović (34) koji je ubio 10 sugrađana i ranio šest, kao mladić proveo noć u izgubljen šumi u kojoj ga je umalo nije ubila zver

Cetinjanin Vuk Borilović (34) zvani Vučko koji je u petak ubio 10 sugrađana, među kojima i dvoje dece i ranio šest osoba, kao mladić doživeo je tešku dramu, kada ga je napao medved dok je bio u lovu, a zbog ove traume Vuk je osedeo preko noći, saznaje Kurir!

Vuk je kao mladić doživeo još jednu tragediju - ubio mu se rođeni brat. Ovi događaji, prema tvrdnjama meštana Cetinja, uticali su na njegovo ponašanje i psihu, i verovatno bili jedan od okidača masakra, ali prema njihovim rečima to nije opravdanje za zločin.

Vučko Borilović, Cetinje, Masakar, masakar u cetinju
foto: Privatna Arhiva

Jedva preživeo

Borilović, koji je u petak oko 15.30 sati u crno zavio Cetinje, ali i celu Crnu Goru, prema rečima meštana, tešku traumu doživeo je 2003. godine.

- Još kao mladića interesovao ga je lov. Jednom prilikom, kada je imao 15 godina, bio je sa lovačkim društvom sa Cetinja u šumi nadomak Budve. Međutim, svi koji su otišli u lov vratili su se krajem tog dana kući, ali ne i Borilović - kažu stariji meštani Cetinja i nastavljaju:

- Sećam se, tada su se svi digli na noge i krenuli da ga traže. Međutim, već je pao mrak, pa su akciju spasavanja organizovali za sutradan.

Žitelji naselja Medovine, gde se dogodio najveći pokolj u novijoj istoriji Crne Gore, kažu za Kurir da su spasioci narednog jutra našli Vuka umornog i iznemoglog. Ono što im je odmah zapalo za oči bila je njegova glava, koja je bila seda!

1 / 9 Foto: Reuters

- Rekao je da je u jednom trenutku ostao sam u šumi i da se izgubio. Njegovih drugova lovaca nije bilo, pa je počeo da ih traži. Imao je ranac na leđima i pušku. Tumarao je satima kroz šumu i krš. Onda je iza jedne stene naišao na crnu senku. Kako je objasnio, video je ogromnog medveda. Sreo se s njim oči u oči. Životinja ga je napala, a on je uspeo da se odbrani i pobegne. Rekao je da se mnogo uplašio i da ga zver umalo nije ubila - kaže meštanin:

- Od pretrpljenog straha i stresa kosa mu je pobelela bukvalno preko noći. On se dugo oporavljao posle tog događaja, ali nije odustao od namere da postane lovac. Ipak, nije isključeno ni da je to jedan od uzroka zašto je bio pomalo čudan i otuđen, što je na kraju dovelo do tragedije - kaže sagovornik.

Sahranjen na tajnoj lokaciji

Cetinjani: Nije hrišćanski ni moralno da počivaju u istoj zemlji

Prema rečima Cetinjana, Vuk Borilović je sahranjen na tajnoj lokaciji.

- Išli smo da izjavimo saučešće Borilovićima, strašno je sve što je uradio i nema oproštaja, ali on nije bio takav, nešto mu se dogodilo, pa je pobio toliki narod, bolest neka i pomračenje uma - kažu meštani Cetinja i dodaju:

- Vuka je porodica sahranila na tajnoj lokaciji, daleko od žrtava koje je pobio u petak. Nije hrišćanski ni moralno da počivaju u istoj zemlji. Borilovići su neutešni, i šta će ljudi, nisu oni uradili to, nego Vuk, ali moraju ceo život da nose taj krst sramote i tuge.

Cetinjanin objašnjava i da će mnogo godina proći, a da se njihova tuga neće pomeriti sa dna ponora.

- Crno smo vam mi, i Cetinje, i porodice nastradalih nakon ovog zločina - kaže naš sagovornik.

To što je ubica sahranjen na tajnoj lokaciji nije ništa novo, jer je ista sudbina snašla i Ljubišu Bogdanovića iz Velike Ivanče, koji je počinio najveći masakr u Srbiji 2013, kada je pobio 13 osoba.

Porodična tragedija

Objašnjava nam i da ne treba zaboraviti ni da je Borilović doživeo i porodičnu tragediju.

- Brat mu se obesio kao mladić, pre 15 godina. I to je možda uticalo na njegovu psihu. Međutim, svi ovi događaji iz njegove mladosti nisu nikakva opravdanja da on počini ovakav pokolj. Ubio je dvoje dece! Ljudi su ostali bez žene, dece, majki, očeva, unučadi, babe i dede. Čije su grehe oni plaćali...

Nakon krvavog pira, koji je 12. avgusta počinio pomahnitali Vuk Borilović, radnik Nacionalnog parka Lovćen, presudili su mu hici crnogorskih policajaca koji su ga opkolili, ali možda i metak koje je ispalio Nenad Neno Kaluđerović, njegov komšija.

Treći poziv

Koga je ubica pozvao?

Crnogorski mediji naveli su da je kobnog dana Vuk Borilović, u trenutku krvavog pira, obavio čak tri poziva.

- Borilović je tada navodno jedan poziv uputio Milošu Martinoviću, suprugu Nataše i ocu Mašana i Marka, koji su bili njegove prve žrtve. Monstrum je, kada ih je zverski ubio na pragu, pozvao Martinovića i saopštio mu da mu je „pobio celu porodicu“ - navodi Pobjeda:

- Drugi poziv bio je upućen njegovom prijatelju, kome je naveo „da je lišio života veći broj lica i da je teško ranjen i da misli da neće preživeti“. Ono što ostaje misterija jeste kome je ubica uputio treći poziv nakon krvoprolića.

Cetinje, masakr, čitulje
foto: Privatna Arhiva

Ko je sve pucao

- Istražitelji ispituju od čijih hitaca je ubica nastradao. Kaluđerović je, inače, preksinoć došao u cetinjsko tužilaštvo i dao izjavu u svojstvu građanina, gde su mu oduzeti pišolj i telefon radi dalje istrage - pišu crnogorski mediji.

Kaluđerović, koga slavi Cetinje, ali i Crna Gora, zbog, kako kažu, herojstva nakon što je presudio ubici, prema rečima Cetinjana, ispituje se i da li je možda još neko sem njega pucao u pravcu monstruma.

- Tužilaštvo provera još neke svedoke za koje se sumnja da su možda oni, takođe, ispalili vatru u pravcu Borilovića kako bi ga sprečili u krvoproliću. Međutim, možda postoje i svedoci koji će biti ispitani jer su svojim očima videli kako ubica rešeta svoje komšije i prijatelje, ali i ujaka - kaže Cetinjanin.

Ministar policije Adžić

Ko liši života onoga ko nasumično ubija, ne treba da odgovara

Crnogorski ministar za unutrašnje poslove Filip Adžić ispričao je da pozdravlja reagovanje Višeg državnog tužilaštva, koje se odnosi na saslušanje Nenada Kaluđerovića.

- Kada osoba vrši nasumično ubistva i ugrožava veliki broj građana, onaj ko liši života to lice zaista mislim da ne bi trebalo da odgovara. Hrabrost Kaluđerovića i njegove porodice niko ne mora isticati putem društvenih mreža. Svi znaju kako je hrabra porodica Kaluđerović. Sprečen je dalji krvavi pir, a nemamo još uvek potvrdu očevidaca i njegovu potvrdu da je on to uradio - rekao je Adžić, a preneo crnogorski Dan.

Branka Travica

štampano izdanje 16.8.2022.
foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track