UHAPŠENI POLICAJCI SASLUŠANI U TUŽILAŠTVU: Negirali optužbe, pa rekli SAMO JEDNU REČENICU o dilerima
Foto: Nenad Kostić

više javno tužilaštvo u beogradu

UHAPŠENI POLICAJCI SASLUŠANI U TUŽILAŠTVU: Negirali optužbe, pa rekli SAMO JEDNU REČENICU o dilerima

Crna Hronika -

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas su saslušana dvojica inspektora Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) N. U. i Z. Đ. zbog sumnje da su licima za koja su znali da nabavljaju i prodaju drogu, omogućili da izbegavanje krivične odgovornosti.

- Osumnjičeni su na saslušanju negirali izvršenje krivičnih dela, ali nisu iznosili obranu, niti su odgovarali na pitanja tužioca - saopšteno je iz tužilaštva.

Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da obojici osumnjičenih odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivična dela.

Osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Makiš, SBPOK
foto: Nenad Kostić

- N.U. se sumnjiči da je od 23. februara 2021. godine do 25. marta ove godine, nevršenjem svoje službene dužnosti omogućavao D.M. da nabavlja drogu, obezbeđujući mu zaštitu od postupanja policije - dodaje se.

On je, kako se sumnja, uticao na druge policijske službenike da prema D.M. ne preduzimaju mere i radnje iz svoje nadležnosti, pri čemu je znao da se D.M. bavi nabavkom i prodajom narkotika, na koji način mu je pribavio korist u vidu izbegavanja krivične odgovornosti.

- Takođe, se sumnja da je N.U. u dogovoru sa Z.DJ, 16. decembra 2021. godine, nakon što su kod D.G. pronašli oko 500 grama marihuane, N.U. vratio pronadjenu drogu D.G, pri čemu o izvršenom pretresanju nije podneo izveštaj sudiji za prethodni postupak, niti je obavestio nadležnog dežurnog tužioca o pronalasku pomenutog narkotika - navedeno je u saopštenju.

N.U. je na potvrdi o privremeno oduzetim predmetima, kako se dodaje, konstatovao da se od D.G. oduzima jedno pvc pakovanje u kome se nalaze četiri pvc paketa sa sušenom biljnom masom i četiri paketa sa belom praškastom supstancom.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track