UBIJENI U RAZMAKU OD 15 DANA! Razmotava se klupko ubistava "škaljaraca"! OTKRIVENA VEZA IZMEĐU VLAOVIĆA I VUKOTIĆA
Foto: Shutterstock, Printscreen/Instagram, Printscreen

bliski saradnici

UBIJENI U RAZMAKU OD 15 DANA! Razmotava se klupko ubistava "škaljaraca"! OTKRIVENA VEZA IZMEĐU VLAOVIĆA I VUKOTIĆA

Crna Hronika -

Crnogorski istražitelji dešifrovali poruke i otkrili da su dvojica "škaljaraca", koji su likvidirani u razmaku od 15 dana, bili vrlo bliski

Crnogorski istražitelji otkrili su da je Goran Vlaović (38), koji je ubijen u avgustu na hrvatskom ostrvu Pagu, zapravo bio desna ruka ubijenom Jovanu Vukotiću (42), šefu škaljarskog klana, koji je samo 15 dana kasnije izrešetan u Istanbulu!

Ubistvo Vlaovića, koga su bezbednosne službe označile kao "škaljarca", bilo je iznenađenje za mnoge, jer se on nije eksponirao.

goran vlaović ubijen nasred ulici na Pagu
goran vlaović ubijen nasred ulici na Pagufoto: Printscreen

Baza u Dubaiju

- Ispostavilo se da je imao važnu ulogu u škaljarskom klanu i da je bio visoko rangiran u hijerarhiji. Bio je čovek od poverenja Jovana Vukotića, praktično njegova desna ruka. Njegovim smaknućem poslata je jasna poruka Vukotiću da je on sledeći. Prema nekim mišljenjima, ubice su bile spremne i za mogućnost da Vukotić dođe na Vlaovićevu sahranu, te da ga tu likvidiraju. Verovatno je zbog toga sahrana Vlaovića i odlagana, pa kasnije obavljena u strogoj tajnosti - navodi naš izvor.

Da su Vlaović i Vukotić bili bliski saradnici, otkriveno je dešifrovanjem poruka sa aplikacije Skaj.

vukotića ubili napadači na motoru na auto-putu u istanbulu
vukotića ubili napadači na motoru na auto-putu u istanbulufoto: Printscrren, Shutterstock, Ilustracija

- Nađena je prepiska između njih dvojice, ali i komunikacija njihovih jataka. Presretnute poruke između Vlaovića i šefa klana datiraju iz februara 2021. Otkriveno je da je Vlaović zapravo bio logističar šverca kokaina. Sudeći po tajnoj komunikaciji, Vlaović je bio u Dubaiju u februaru prošle godine, odakle je planirao krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u Evropu - kaže izvor crnogorskih medija:

- Da je Vlaović bio mozak "škaljaraca", potvrdile su i prepiske s Vukotićem i ostalim "škaljarcima" koji su bili angažovani za transport kokaina.

Mozak "škaljaraca"

Vlaović je likvidiran 25. avgusta oko šest ujutru, kad je s devojkom Draganom Banić, misicom iz Srbije, izašao iz kluba na Pagu. Za ubistvo je osumnjičen Kragujevčanin Duško T. (28), koji je odmah uhapšen. Vukotić je likvidiran 8. septembra u Istanbulu, a njegov ubica je uspeo da pobegne. Veruje se da je u pitanju profesionalac, kome to nije prvo ubistvo.

Zvicerove poruke sa Skaja

Pokupio bi pola kocke i doneo pare

Istražitelji su otkrili i prepiske sa Skaja između Radoja Zvicera, vođe kavačkog klana, koji godinama ratuje sa "škaljaracima", i njegovog saradnika Duška Roganovića. Kako navode Vijesti, navodno su se u tim porukama oni dogovarali o švercu kokaina.

radoje zvicer
radoje zvicerfoto: detective-info.com.ua

- Nama zatvaraju grad prekosutra zbog korone na 10, 15 dana, Zmule bi sutra pokupio pola kocke i doneo pare, možemo li za sutra to iskombinovati - stoji u poruci koju je Roganović navodno poslao Zviceru. U drugim porukama Roganović, navodno, drugim "kavčanima" daje upustva.

duško roganović
duško roganovićfoto: Vijesti, Privatna Arhiva

Duško Roganović je, podsetimo, u aprilu 2017. dignut u vazduh dok je bio za volanom "golfa" i tom prilikom je ostao bez obe noge. U ratu klanova ostao je bez oca i braće.

(Kurir.rs - Ekipa Kurira)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track