SVI U AUTOBUS, GLAVE DOLE! Pogledajte kako turski specijalci hapse ubice Vukotića ZDRAVKO PRVI U KOLONI, URADIO JEDNU STVAR
Foto: Printscreen

turska

SVI U AUTOBUS, GLAVE DOLE! Pogledajte kako turski specijalci hapse ubice Vukotića ZDRAVKO PRVI U KOLONI, URADIO JEDNU STVAR

Crna Hronika -

Turski istražitelji su od 8. septembra kada je brutalno likvidiran Jovan Vukotić (42) vođa škaljarskog klana u Istanbulu, podigli su sve raspoložive timove kako bi pohapsili osumnjičene za ovaj zločin.

Turski mediji danas su objavili video-zapis na kome se vidi kako policijski službenici hapse osumnjičene, među kojima su i Zdravko Perunović iz Nikšića, kao i njegov sugrađanin Radoje Živković, zvani Žuti. Živković je inače, rođak vođe suparničkog klana iz Kotora Radoje Zvicera koji se nalazi u bekstvu.

Na pomenutom snimku može se videti kako uniformisani policajci sa puškama u rukama obijaju vrata objekta i ulaze i hapse osumnjičene za ubistvo Vukotića.

pretres prostorija osumnjičenih
pretres prostorija osumnjičenihfoto: Printscreen

Može se videti kao istražitelji pretresaju svaki pedalj prostorija, a takođe, pregledaju stvari u koferima, ormarima, ali i kako vade jastuke iz jastučnica kako bi našli bilo koji dokaz ili trag vezan za likvidaciju.

Jedan od istražitelja, sudeći prema video-zapisu ispod bračnog kreveta u sobi, vadi futrolu u kojoj je pištolj, za koji se sumnja da je izvršen zločin. Policajac u futrolu pored napunjenog pištolja nalazi i metke.

Jovan Vukotić, Ubistvo, hapšenje
foto: Printscreen

Turski pripadnici policije, prema snimku, iz objekta izvode osumnjičene, tako što pored svakog od uhapšenih sa obe strane stoje policajci, koji ih drže za ruke. Naime, osumnjičeni gledaju u pod, dok su im lisice na rukama odpozadi. Primetno je i to da je ispred objekta parkiran autobus turske policije i da svi uhapšeni ulaze uz pratnju u prevoz.

- Za sada nije poznato da li su uhapšeni komunicirali između sebe dok su se vozili do policije. Ali svakako je pomalo neubičajena stvar da se kriminalna grupa koja se sumnjiči za ovakav zločin zajedno prevozi posle hapšena - kaže izvor iz istrage.

uhapšeni ulaze u autobus
uhapšeni ulaze u autobusfoto: Printscreen

U spektakularnoj akciji turske policije vidi se da na čelu kolone je uhapšeni Perunović, dok odma iza njega policajci vode Živkovića. U jednom trenutku vidi se kako Zdravko dobacuje nešto svom jataku Žutom, ali ga inspektori čvrsto drže za glavu i guraju da ne komunicira sa sugrađaninom.

Jovan Vukotić, Ubistvo, hapšenje
foto: Printscreen

Na snimku može se primetiti i da pripadnice lepšeg pola koje rade u MUP Turske vode uhapšene, rame uz rame sa kolegama.

Inače, inspektori su prilikom detaljnog pretresa prostorija uhapšenih našli njihove i lažna dokumenta, kojima su verovatno legalno ušli u zemlju. Sumnja se da su Zdravko i Radoje egzekutorima dali čak milion i po evra za glavu škaljarca.

napadači na motoru otvorili su vatru na vukotića koji je bio na suvozačevom mestu
napadači na motoru otvorili su vatru na vukotića koji je bio na suvozačevom mestufoto: Printscreen, Privatna Arhiva

Podsetimo, Jovan Vukotić iako se već nekoliko puta našao na nišanu suparničkog klana iz Kotora, ovog puta nije uspeo da izbegne metak. Naime, njega su napadači na motoru pratili 8. septembra kada je krenuo u tržni centra sa trudnom suprugom Mašom M, detetom i vozačem, inače, bliskim saradnikom od poverenja E. K. Egzekutori su u Vukotića ispalili pet hitaca, a on je od zadobijenih povreda umro.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track