Najnovije vesti

POKRETNA META: Ja sam Igor Vukotić, ali nisam vođa škaljarskog klana! Plašim se, ubiće me jer misle da sam brat Jovana Vukotića!
Foto: Privatna Arhiva

ISPOVEST

POKRETNA META: Ja sam Igor Vukotić, ali nisam vođa škaljarskog klana! Plašim se, ubiće me jer misle da sam brat Jovana Vukotića!

Crna Hronika
09:44h

Igor kaže za Kurir da se zbog istog imena, prezimena i datuma rođenja kao i odbegli škaljarac našao u epicentru rata kotorskih klanova, zbog čega konstantno živi u strahu

Ja sam Igor Vukotić, ali nisam vođa škaljarskog klana! Objavljenom fotografijom u jednom mediju mi je stavljena meta na čelo, a pogotovo nakon nedavnog ubistva Jovana Vukotića!

Ovim rečima počinje ispovest za Kurir ekonomista Igor Vukotić iz Zemuna, koji od 2007. godine, kako kaže, praktično živi horor film. Naime, ovaj čovek se nedužan našao u epicentru rata zavađenih kotorskih klanova, jer se zove i preziva isto kao i Kotoranin koji je označen kao jedan od vođa škaljarskog klana - Igor Vukotić.

igor vukotić iz zemuna
igor vukotić iz zemunafoto: Privatna Arhiva

Podsetimo, rat klanova počeo je pre sedam godina, a poslednja žrtva u krvavom obračunu je Jovan Vukotić, koji je, uz svog odbeglog rođenog brata Igora Vukotića, bio označen kao prvi čovek „škaljaraca“.

Na granici 12 sati

- Moji problemi počinju 2007, kada sam u inostranstvu zadržan na pasoškoj kontroli više od dva sata, i to bez ikakvog objašnjenja. Mesec dana nakon toga sedeo sam sa devojkom u kafiću kod Vukovog spomenika u Beogradu, kada je upala Interventna jedinica - kaže naš sagovornik i navodi da je tada bio i uhapšen.

- Šest sati su me proveravali u stanici, pa pustili. Tada su mi objasnili da postoji osoba sa istim identitetom kao ja i da je rođen u Kotoru. Između ostalog, rekli su da se nalazi na Interpolovoj poternici Francuske. Prilikom svakog prelaska granice ili obične legitimacije na proverama bio sam zadržavan i do 12 sati - priča ovaj Zemunac.

Za svoju bezbednost, kako dodaje, ipak se najviše uplašio 2015, kad i počinje žestok rat kotorskih klanova do istrebljenja. Krv mu se ledila u žilama i kad je poslovno često morao da ide u Crnu Goru.

Igor Vukotić navodi da ga je sve to nateralo da promeni svoje ime i prezime, a kada je to učinio - zaplakao je.

- Kap koja je prelila čašu dogodila se 18. oktobra 2018, kada sam poslovno boravio u Milanu. Usred noći u hotelsku sobu upadaju mi karabinijeri kroz prozor! Onako sanjivom, gurali su mi cev puške u potiljak dok sam ležao u krevetu - priseća se užasnih scena naš sagovornik:

- Stavljaju mi lisice na ruke i izvode me iz hotela kao poslednjeg kriminalca, a na kraju agonije mi se izvinjavaju. Posle sam ih pitao šta bi se dogodilo da sam se prilikom buđenja trgao ili burno odreagovao, rekli su mi: „Pucali bismo u tebe, jer na poternici piše da si opasan i da nosiš oružje, kao i da si spreman da pucaš.“

Tražio sam oružje

Sagovornik kaže da su njegova agonija, ali i strah za sopstveni život postali još veći kad se u srpskim medijima pojavila njegova fotografija na kojoj je pisalo „da je on šef škaljarskog klana“.

- Od tog objavljivanja kreće moj pakao. Život mi se pretvorio u nespokoj i nesigurnost. Tada po „prijateljskoj“ preporuci od MUP tražim oružje kako bih se makar zaštitio u svom stanu, gde imam dvoje dece, ali ga ne dobijam. Tako da sam prepušten na milost i nemilost pripadnika kriminalnih grupa koje mogu iz greške da me ubiju bez problema - kaže Igor Vukotić, koji nije želeo da otkrije svoje novo ime i prezime.

Uzeo bolovanje

I kolege me izbegavaju, plaše se za bezbednost

Igor Vukotić iz Zemuna navodi i da njegova porodica, prijatelji, ali i poslovni saradnici imaju strah kad se nalaze u njegovom okruženju.

- Ispada da sam pokretna meta, jer mi poslovni saradnici otkazuju sastanke pošto se plaše za svoju bezbednost. Kolege se čak plaše i da idu sa mnom na sastanke, a kamoli na putovanja. Sada sam nakon ubistva Jovana Vukotića uzeo bolovanje, jer sam sada u konstantnom strahu da se nešto ne dogodi - kaže Vukotić i navodi da je on jedan običan porodični i poslovni čovek.

Sahrana u Crnoj Gori

Jovan Vukotić počivaće kraj ubijenog oca

Jovan Vukotić, vođa škaljarskog klana, koji je ubijen 8. septembra u Istanbulu, kako Kurir nezvanično saznaje, danas bi trebalo da bude sahranjen u rodnoj Crnoj Gori. Navodno, Vukotić će biti sahranjen u porodičnoj grobnici u mestu Čevo kod Cetinja, pored svog oca Veselina Vukotića, koji je ubijen 2019. godine.

- Vreme i mesto sahrane čuvali su se u najstrožoj tajnosti iz bezbednosnih razloga. Međutim, u Kotoru je procurila informacija da je Vukotićevo telo dopremljeno iz Turske i da bi sahrana trebalo da bude sutra u mestu Čevo, odakle Vukotići potiču - otkriva naš sagovornik.

Kako prenosi crnogorski Dan, navodno, sahranu će obezbeđivati veliki broj pripadnika MUP.

naslovna, 27.09.2022.
foto: Kurir

NE PROPUSTITE

OBELEŽITE KRSTOVDAN UZ KURIR! DANAS poklon IKONA UZDIZANJE ČASNOG KRSTA SA ZLATOTISKOM plus dodatak Stars

dodatak, poklon, Kurir, ikona Krstovdan, Stars
foto: Promo

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave jesenji Krstovdan, dan kad je pronađen Časni krst.

Uz dnevne novine Kurir dobićete DVA POKLONA: ikonu Uzdizanje Časnoga krsta - Krstovdan i dodatak Stars.

Ko se krstom krsti, taj Krstovdan posti, poznata je srpska izreka, pa vernici na ovaj dan - kada se praznuju dva događaja - pronalazak Časnog krsta i njegov povratak iz Persije u Jerusalim - poste na hlebu i vodi.

Dok za mnoge druge praznike koji su obeleženi crvenim slovom važi da ne treba spremati kuću, usisavati i raditi druge slične poslove, na Krstovdan je obrnuto. Na ovaj dan je dobro urediti kuću i tako je, uslovno rečeno, pripremiti za zimu. Takođe, postoje i običaji da se na ovaj dan bere i posvećuje bosiljak.

Za ljude rođene na ovaj dan veruje se da na svojim nejakim plećima nose senku Časnog krsta i da su zato pred Bogom posebno odgovorni za svoje postupke.

Kao drugi poklon čeka vas dodatkom Stars.

Otkrivamo sve što poznati žele da sakriju, vruće vesti i stare tajne, plus čekaju vas ekskluzivni intervjui i paparaco fotke!

štampano izdanje 27.9.2022.
foto: Kurir

Čitajte KURIR!

Kurir.rs - Ekipa Kurira

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja