GLEDAO JE SINA KAKO MU SEKIROM UBIJA ĆERKE, NI NJEMU SPASA NIJE BILO Monstrum Srbiju zavio u crno, nije poštedeo ni nerođeno unuče
Foto: Dragan Marinković, Facebook

Svirepo

GLEDAO JE SINA KAKO MU SEKIROM UBIJA ĆERKE, NI NJEMU SPASA NIJE BILO Monstrum Srbiju zavio u crno, nije poštedeo ni nerođeno unuče

Crna Hronika -

Miloš Ilić (22) pravosnažno je osuđen na 20 godina zatvora zbog teškog ubistva četvoro članova svoje porodice u Leskovcu. Ovaj zločin izvršen sekirom ostaće upamćen kao jedan od najmonstruoznijih koji je počinjen na teritoriji Srbije.

Drama se odigrala u kući u centru Leskovca, u ulici Ratka Pavlovića, 10. maja 2020. godine oko 14.45 časova, gde su pronađena četiri tela: jednog muškarca, njegove supruge i dve ćerke stare 19 i 12 godina. Istog dana je priveden Miloš Ilić koji je osumnjičen da je izvršio zločin.

Ubijeni su Predrag Ilić (45), njegova vanbračna supruga Danijela R. (43) i njena ćerka Sara (12), kao i Predragova ćerka Ana (19) koja je bila u poodmakloj trudnoći, tačnije u osmom mesecu. Smrt je izbegao jedino Milošev mlađi brat (15) jer u tom trenutku nije bio kod kuće.

Miloš Ilić
Miloš Ilić foto: Facebook

Prvi rezultati istrage pokazali su da se Miloš posvađao sa ocem Predragom oko novca. Kako mu nije dao pare, mladić je posegnuo za sekirom. Nasrnuo je prvo na maćehu, nevenčanu suprugu njegovog oca, koju nije podnosio. Zatim je ubio polusestru, sestru, pa oca.

Policija je zatekla jeziv prizor. Svi članovi porodice bili su štićenici Centra za socijalnu zaštitu i svi imaju blagi stepen retardiranosti, preneo je tada TV Pink. Komšije su objasnile da se porodica tu nedavno doselila, da je ubijeni muškarac bio fin i da je radio kao čuvar na gradilištu.

- Kad smo videli koliko su policajci bili potreseni kada su izašli, sve nam je bilo jasno - rekao je komšija.

- Četiri tela, od kojih je jedno dete staro samo 12 godina, bila su u lokvama krvi, izmasakrirana. Postalo je još strašnije kad su videli da je jedna žrtva trudna, i to u poodmakloj trudnoći, jer joj se stomak video - otkrio je sagovornik Kurira detalje iz istrage.

Miloš Ilić, Predrag Ilić, Danijela Ilić, Leskovac, masakr
foto: Privatna Arhiva

Miloš je priznao policajcima da je porodicu pobio "jer ga je iznervirala maćeha, sa kojom je bio u lošim odnosima, ali i otac, koji nije želeo da mu da novac za cigarete i izlazak".

- Kada su svi zaspali, Miloš je uzeo sekiru i njome prvo iskasapio maćehu u krevetu. Tada su se probudili Sara, Ana i Predrag, ali Miloš je nasrnuo i na njih. Ubio je sestre i na kraju oca. Predrag se branio, ali nije uspeo da savlada sina. Gledao je kako mu ubija ćerke i nerođeno unuče, nije mogao da im pomogne jer je Miloš bio kao razjarena zver, kao da je dobio neku nadljudsku snagu.

Nakon zločina rođaci su krenuli da iznose informacije o porodici. Da su bili na rubu egzistencije, ali i otkrili odnos Miloša i njegove maćehe.

- Miloš, koji odmalena ima psihičke probleme, nije se dobro slagao sa Danijelom. Patološki ju je mrzeo, govorio je da se ona prema njemu ponašao kao zla maćeha, da mu uzima novac i da više voli svoju decu iz prvog braka, te da sve njima daje i pomaže im. Govorio je kako Danijela ne voli ni njega, ni sestru Anu. Netrpeljivost prema maćehi postala je još gora kada se rodila Sara. Odnos im je bio katastrofalan - kaže jedan rođak.

Miloš Ilić, Predrag Ilić, Danijela Ilić, Leskovac, masakr
foto: Privatna Arhiva

Komšija porodice govorio je i da nema opravdanja za ono što je Miloš učinio, ali da je istina da ga je maćeha maltretirala godinama.

- Miloša je tukla koprivom i stavljala mu trnje u pantalone. Nije štedela ni Anu - kaže meštanin sela Granice.

Milošu je posle hapšenja određen pritvor od 30 dana, a na saslušanju je zaćutao, pravdajući se lošim psihičkim stanjem.

Policijska uprava u Leskovcu je tada saopštila da se osumnjičenom mladiću na teret stavlja teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 40 godina zatvora. Međutim, naglašeno je - ukoliko psihijatrijsko veštačenje potvrdi da je zločin izvršio u neuračunljivom stanju, Milošu se neće suditi, već će mu se izreći mera obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi, koja može trajati doživotno.

Miloš Ilić je pravosnažno osuđen na 20 godina zatvora zbog teškog ubistva četvoro članova svoje porodice. Na taj način Apelacioni sud u Nišu potvrdio je presudu leskovačkog Višeg suda na koju se njegov branilac žalio.

Kuća u kojoj se dogodio masakr
Kuća u kojoj se dogodio masakrfoto: Privatna Arhiva

- Prvostepenom presudom optuženom je izrečena maksimalna kazna za krivično delo teško ubistvo imajući u vidu odredbu člana 44 a kojom je propisano da doživotni zavor ne može da se izrekne licu koje u vreme izvršenja krivičnog dela nije navršilo 21. godinu života. Istovremeno, pritvor mu je produžen do pravosnažnosti presude. Na prvostepenu odluku žalbu je podneo branilac okrivljenog po službenog dužnosti ali je Apelacioni sud odbio i prvostepenu presudu potvrdio. Nakon pravosnažnosti presude, osuđeni je upućen na izvršenje kazne zatvora gde se i u ovom momentu nalazi - navedeno je u saopštenju leskovačkog Višeg suda.

Miloš Ilić
Miloš Ilić foto: Privatna Arhiva

U julu ove godine Miloš je rešio da se javi iz zatvora. On je poslao pismo svojoj baki Milanki i deki Miši.

- Dedi Milošu i babi Milanki puno pozdrava i zdravlja, želi vam unuk Miloš iz KPZ Niš. Deda ja sam dobro i nekako se uklapam u ovo društvo, sa zdravljem sam dobro, a mogu da se pohvalim da sam počeo da radim, na delu gde se motaju žice. Deda, mnogo mi je žao što se ovo desilo, zato želim da ste mi vi živi i zdravi. Deda da pozdraviš strica, strinu i sestre. Puno vas volim - napisao je on.

Baka i deka kažu da ovo pismo čuvaju sa svim porodičnim fotografijama i svaki dan žale što su im, prvo snaja Danijela, a onda unuk Miloš, oduzeli najmilije.

(Kurir.rs/ Srbija Danas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja