Najnovije vesti

OVAJ SRBIN JE MEĐU NAJTRAŽENIJIM BEGUNCIMA U EVROPI: Učestvovao u spektakularnoj pljački Pink pantera u Luksemburgu, OPASAN JE!
Foto: Europol

rođen kao stefanović, sad je pijanović

OVAJ SRBIN JE MEĐU NAJTRAŽENIJIM BEGUNCIMA U EVROPI: Učestvovao u spektakularnoj pljački Pink pantera u Luksemburgu, OPASAN JE!

Crna Hronika

Evropska mreža timova za aktivno traženje begunaca (ENFAST) je, uz podršku Evropola, pokrenula kampanju u potrazi za najtraženijim beguncima u Evropskoj uniji 2022. godine, a među njima se nalazi i "pink panter" Žarko Pijanović (39) rodom iz Leskovca.

Poternicu za njim izdao je Luksemburg. Pored njegove slike stoji natpis "opasan". Rođen je u Leskovcu, kao Žarko Stefanović.

Kako se navodi na sajtu Evropola, on je osumnjičen da je 2008. učestvovao u oružanoj pljački zlatare u Luksemburgu. Osim pištolja, pljačkaši su koristili i sekire. Tada su ukradena 64 veoma vredna sata u vrednosti od nekoliko stotina hiljada evra. Pljačkaši su potom pobegli ukradenim "mercedesom“.

Žarko Pijanović, Žarko Stefanović
foto: Europol

Istraga je pokazala da su pljačkaši deo bande "Pink panter", koja je odgovorna za mnogo pljački u draguljarnicama u Evropi.

"Kraj igre - ti nam možeš pomoći da padnu", naziv je kampanje Evropola u kojoj su javnosti predstavljene slike ljudi za kojima se traga.

Na spisku su, pored Žarka, iz Srbije još i Goran Mladenović i Bucmasti.

Kako se navodi, lista opasnih begunaca je objavljena radi spasavanja eventualnih žrtva.

(Kurir.rs/D.M.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja
track