"MARIJA JE ČUDNA OSOBA, SVAŠTA BERE I IDE NA PIJACU": Prodala pečurke od kojih se 10 osoba otrovalo! Meštani otkrili nove detalje
Ilustracija, Foto: Profimedia

užas

"MARIJA JE ČUDNA OSOBA, SVAŠTA BERE I IDE NA PIJACU": Prodala pečurke od kojih se 10 osoba otrovalo! Meštani otkrili nove detalje

Crna Hronika -

Policija je oko 11 sati u mestu Ćukovine uhapsila Mariju G. (72) osumnjičenu da je na pijaci u Šapcu prodavala pečurke kojim se otrovalo najmanje sedam osoba od kojih je jedna u teškom stanju.

- Marija je čudna osoba, hoda sa dva štapa, ali joj to ne smeta da ide u šumu i bere pečurke koje posle nosi na pijacu i prodaje. Nije prodavala na tezgi nego je sedela kod kapije. Čak se hvalila po Ćukovini da je prodala gljiva za 75.000 dinara. Ne znam baš da li je to istina - rekla je jedna meštanka.

Osim pečuraka, Marija G. je brala i druge stvari, orahe, voće, a išla je na pijacu iako nije materijalno ugrožena.

- Sin joj je sjajan čovek. Ima sreće i sa snajom. Ćerka joj se udala u susednom selu. Ima i unuka koji radi u Šapcu. Nije bilo potrebe da bilo šta radi, ali je ona volela tako da zaradi svoj dinar, a i da se hvali koliko je zaradila. Sin ju je vozio ponekad kolima do Šapca, a tamo bi uzimala taksi do pijace. Eto šta napravi i sebi i drugima - dodaje meštanka.

Prema rečima meštana, Marija G. obično bi petkom prodavala gljive, a nedavno su je videli da je izašla iz šume sa dve kese punih pečuraka koje je kasnije prodala na pijaci i od kojih su se potrovali ljudi koji su pazarili.

- Nabrala je i neke šarene sa nekim crnim pegama. Ne znam da li uopšte zna koje su otrovne, a koje nisu. Danas oko 11 sati su došli inspektori u selo i pitali su gde živi Marija. Otišli su do njene kuće i stavili je u kola i odvezli u Šabac - navodi meštanka.

(Kurir.rs/Nova)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track