PAO VOĐA VALJEVSKE GRUPE: Uhapšen Laza bombaš optužen za ubistvo Željka Đedovića
Foto: MUP Srbije

ODREĐEN MU PRITVOR

PAO VOĐA VALJEVSKE GRUPE: Uhapšen Laza bombaš optužen za ubistvo Željka Đedovića

Crna Hronika -

VALJEVO - Policija je danas saopštila da je u zajedničkoj akciji sa Bezbednosno-informativnom uhapšen Milan Lazarević zvani Laza bombaš (52) iz Valjeva, koji se skrivao u okolini Uba.

Kako saznajemo, njemu je juče sudsko veće Višeg suda u Beogradu koje vodi postupak protiv takozvane "valjevske grupe" odredilo pritvor, pošto se posle pauze suđenja, nije vratio u sudnicu.

- Milan Lazarević se branio sa slobode i juče je uredno došao u sud. Međutim, tokom kratke pauze, išetao je i nije se vratio. Veće mu je zbog toga, zbog opasnosti od bekstva, odredilo pritvor - objašnjava naš sagovornik.

Valjevskoj grupi, podsetimo, sudi se pred Posebnim odeljenjem ovog suda zbog više teških krivičnih dela, među kojima je i ubistvo Željka Đedovića (30) iz Valjeva.

Kako se navodi u policijskom saopštenju, policija u Ubu uočila je „audi“ kojim je Lazarević upravljao i pokušala da ga zaustavi, međutime on se oglušio o naređenje i nastavio da vozi.

Policija i BIA su ga ubrzo pronašli i uhapsili i on je sproveden u pritvorsku jedinicu. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, po nalogu tužilaštva, protiv njega će biti podneta krivična prijava.

Kurir.rs/S.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track