ZLOČINAC NOSIO BELI ŠEŠIR: Čađa izrešetan u Kaluđerici, na sudu prikazani snimci, ubice na rukama imale ovaj SITAN DETALJ?
Foto: Privatna Arhiva

pregledani snimci nadzornih kamera

ZLOČINAC NOSIO BELI ŠEŠIR: Čađa izrešetan u Kaluđerici, na sudu prikazani snimci, ubice na rukama imale ovaj SITAN DETALJ?

Crna Hronika -

Juče su u Višem sudu u Beogradu na suđenju Vuku Ursulovu, okrivljenom za ubistvo Dragana Ristića Čađe 10. septembra 2020. godine u Kaluđerici, pregledani snimci nadzornih kamera u Ulici Rudija Čajevca u Mirijevu, gde je to jutro snimljen automobil optuženog.

Dragan Ristić Čađa, ubistvo
foto: Printscreen, Tamara Trajković

Na snimcima se vidi da, oko 7 časova, sivo vozilo dovozi i parkira muškarac u crnom donjem delu trenerke, sivoj dukserici sa kapuljačom, crnim patikama i na glavi belim šeširom sa tamnom trakom. Izlazi iz automobila i peške odlazi parkingom. Oko 8.35 časova vidi se da dolazi Vuk Ursulov u crnoj kratkoj majici, šarenom šortsu i crnim patikama, ulazi u automobil, ali ne kreće. Zatim izlazi otvara haubu, nešto radi i onda se vraća i seda za volan, otvara prozor, izbacuje levu ruku i odlazi autom oko 8.44 časova.

ubistvo, Kaluđerica, Smederevski put, Dragan R., Dragan Ristić Čađa, policijska traka, policija
foto: Tamara Trajković

Zamenik tužioca je tvrdila da se na levoj ruci Ursulova vidi brojanica, kao i na levoj ruci osobe sa šeširom i tražila da se to konstatuje, ali je sudija rekla da se ne vidi.

Na pretresu je ispitana i Marija Cvejić Đurić, koja je uradila antropološko veštačenje na osnovu video snimaka i navela da nije sigurno da je Ursulov isti kao osoba sa šeširom.

- Nema ničega što isključuje mogućnost da su u pitanju iste osobe, ali kod osobe sa šeširom se vidi malo detalja. Osoba u šortsu karakteristično maše rukama dok hoda i gega se, dok osoba sa šeširom drži ruke u džepovima dukserice i mirnije hoda. Kod nje se ne vidi taj karakterističan hod, ali možda je zato što drži ruke u džepovima - kazala je veštak.

Ona je rekla da osoba sa šeširom deluje zdepastije i širih je kukova, nego osoba u šorcu, ali i da je to moguće zbog garderobe koju nosi.

1 / 17 Foto: Tamara Trajković

- Pokušala sam da na istim mestima kojim se kreću poredim visinu obe osobe i osoba sa šeširom deluje nešto viša i krupnija, ali to ne može da se trvdi, jer nijednog trenutka nisu baš u istom položaju. Obe osobe imaju dugačak korak, ali različit način hoda - tvrdi veštak.

Ursulov je iznoseći odbranu ispričao da se dogovorio sa Aleksandrom Šarcem da mu proda vozilo i da je ovaj poslao momka Bobana da ga odveze kod majstora, jer je imao problema sa paljenjem. Ujutru mu je porukom javio da su Bobana majstori "ispalili" i da mu je auto ostavljen u Ulici Rudija Čajevca na Mirijevu, pa je Ursulov, kako tvrdi, otišao po njega gradskim prevozom. On sve vreme tvrdi da nema nikakve veze sa ubistvom Ristića.

Inače, Rutović je jedan od retkih preživelih aktera filma "Vidimo se u čitulji", koji se bavi fenomenom "žestokih momaka" iz kriminalne sredine u Srbiji početkom 1990-ih.

Podsetimo, Ristić je likvidiran pre dve godine kada je napadač oko 8.15 presreo "audi" kojim je Ristić krenuo na posao, izazvao manji udes, a potom, kada je Ristić izašao iz auta, hladnokrvno pucao u njega, pogodivši ga u glavu.

(Kurir.rs/24sedam)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track