Najnovije vesti

KONAČNO SE OGLASIO CENTAR ZA SOCIJALNI RAD U VRŠCU POVODOM UBISTVA MALE PETRE: Evo šta su rekli povodom jezive tragedije!
Foto: Nenad Kostić

sprovodi se inspekcijski nadzor

KONAČNO SE OGLASIO CENTAR ZA SOCIJALNI RAD U VRŠCU POVODOM UBISTVA MALE PETRE: Evo šta su rekli povodom jezive tragedije!

Crna Hronika
15:52h

Posle ubistva devojčice Petre B. (2), prvi put se javno oglasio i Centar za socijalni rad u Vršcu. U saopštenju, koje su izdali sat vremena nakog što je majka ubijene devojčice Suzana Budimirović prisustvovala spontanom protestu građana ispred njihove zgrade, navodi se da je u medijima ovih dana objavljen niz netačnih i neproverenih informacija.

Saopštenje, koje je potpisala v.d. direktora Mirjana Knežević, prenosimo u celosti:

"Centar za socijalni rad Grada Vršca nije vršio postupak poveravanja starateljstva maloletnog deteta, niti predlagao model viđenja deteta sa ocem, jer postupak za razvod braka od strane supružnika do tragičnog događaja nije ni pokrenut pred nadležnim sudom, pa samim tim nije bilo ni moguće dodeliti starateljstvo nad detetom, niti dati bilo kakvo mišljenje o modelu viđanja.

Medijske informacije da je otac preuzeo maloletno dete na osnovu dozvole Centra za socijalni rad Grada Vršca, neposredno pre ubistva, su apsolutno netačne, jer se otac M.B nije ni pojavljivao u našoj ustanovi od dana prijave za nasilje u porodici 30.04.2022., zbog kojeg su mu najpre od strane Policijskog službenika u Vršcu, a potom i Osnovnog suda u Vršcu izrečene hitne mere zabrane prilaska i iseljenja iz porodične kuće. Ovim merama je zaustavljeno nasilje prema supruzi S.B.

U vezi pomenutog događaja, u Centru za socijalni rad Grada Vršca sprovodi se inspekcijski nadzor od strane Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova AP Vojvodine.

Po okončanju inspekcijskog nadzora javnost će o ishodu biti obaveštena od strane Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja