LEGIJA TIPOVAO DRAGANA DŽAJIĆA: Kako je slavni fudbaler umakao zemuncima i izbegao otmicu! DANIMA SU GA PRATILI
Foto: Profimedia/AFP, Sonja Spasić, Privatna Arhiva

šok detalji

LEGIJA TIPOVAO DRAGANA DŽAJIĆA: Kako je slavni fudbaler umakao zemuncima i izbegao otmicu! DANIMA SU GA PRATILI

Crna Hronika -

Otmice imućnih ljudi bile su za zemunski klan vrlo unosan posao! Taj prljavi posao su razgranali 2000. godine i za kratak period, prema nekim procenama, uzeli čak 20 miliona evra.

U akcijama su učestvovali gotovo svi "zemunci" - od vođa klana Dušana Spasojevića Šiptara i Mileta Lukovića Kuma, pa nadalje: Miladin Suvajdžić - Đura Mutavi, Dejan Milenković Bagzi, Vladimir Milisavljević, Sretko Kalinić, Aleksandar i Miloš Simović, Dušan Krsmanović, Milan Jurišić, Zoran Vukojević...

Na spisku kidnapovanih bili su biznismeni Miroslav Mišković, Milija Babović i Milenko Aleksić, zatim Vuk Bajruševiž, čija je sestra bila udata za kontroverznog Vladana Kovačevića Trefa, te kontroverzni Suad Musić... Pretpostavlja se da upravo "zemunci" stoje i iza otmice sina pevačice Lepe Brene i teniske legende Slobodana Bobe Živojinovića.

Međutim, "zemunci" su planirali i otmice mnogih drugih, a među njima je i fudbalska legenda Dragan Džajić.

Zemunski klan
Zemunski klan foto: Privatna Arhiva

Svedok-saradnik Dejan Milenković Bagzi je pričao da su "zemunci" nekoliko dana pratili Džajića kako bi ga oteli. U tome je, pored Bagzija, učestvovao i Miloš Simović.

Bivši šef Uprave kriminalističke policije (UKP) Mile Novaković u svojoj knjizi "Otmice zemunskog klana" navodi da je slavni fudbaler praćen pet dana u proleće 2002, mesec dana pre otmice biznismena Milije Babovića.

Odustali su jer je, prema Bagzijevom svedočenju, Simović "ispustio" Džajića na putu do aerodroma i izgubili su priliku da ga otmu. Pokušali su da insceniraju saobraćajnu nezgodu, ali slavni sportista nije hteo da stane iako su ga svojim autom udarili otpozadi. Sa njim je tada u kolima bio još jedan čovek.

To je Simović ispričao Dući i dogovorili su se da od toga dignu ruke. Milenković je tvrdio i da je Džajića, takođe, tipovao Legija. Mislili su da otmu svakog za koga pretpostave da ima novca.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track