EVO GDE JE PRONAĐENO 115 KILOGRAMA KOKAKINA KAVAČKOG KLANA: Pogledajte fotografije iz policijske akcije ZAPLENE DROGE u Belgiji
Foto: MUP Srbije

razbijena srpska kriminalna grupa

EVO GDE JE PRONAĐENO 115 KILOGRAMA KOKAKINA KAVAČKOG KLANA: Pogledajte fotografije iz policijske akcije ZAPLENE DROGE u Belgiji

Crna Hronika -

Policija u Belgiji je 26. novembra zaplenila je oko 115 kilograma kokaina sakrivenog u betonskim pločama u okviru međunarodne policijske operacije koja za cilj ima razbijanje srpske kriminalne grupe, koja je kako Kurir saznaje povezana sa kavačkim klanom.

Objavljene su i fotografije na kojima se vidi gde je pronađena droga i kako su pripadnici kriminalnog narko klana pokušali da prošvercuju kokain.

1 / 6 Foto: MUP Srbije

U akciji je uhapšeno devet osoba, pet u Belgiji, dve u Holandiji, jedna u Luksemburgu i jedna u Srbiji, navodi se u saopštenju tužilaštva. Droga je zaplenjena u Arlonu, na jugoistoku Belgije, prilikom pretresa jednog skladišta. Osumnjičeni su pokušali da sakriju kokainu betonskim pločama radi lakšeg izvoza.

Zaplena, Kokain, zaplena kokaina
foto: MUP Srbije

"Otkriveno je i zaplenjeno najmanje 103 paketa sa od više od jednog kilograma (ukupno oko 115 kilograma)" za koje se procenjuje da bi dostiglo vrednost od 11,5 miliona evra na tržištu, navodi se u saopštenju tužilaštva.

00:32

Hapšenje droga

Pretresi si istovremeno sprovedeni u Holandiji, Luksemburgu i Srbiji. Ukupno je bilo angažovano gotovo stotinu pripadnika različitih policijskih službi u ovoj akciji koja "ima za cilj razbijanje srpske kriminalne organizacije koja se bavi međunarodnom trgovinom kokainom”, saopštilo je tužiteljstvo.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track