Najnovije vesti

EVO GDE JE PRONAĐENO 115 KILOGRAMA KOKAKINA KAVAČKOG KLANA: Pogledajte fotografije iz policijske akcije ZAPLENE DROGE u Belgiji
Foto: MUP Srbije

razbijena srpska kriminalna grupa

EVO GDE JE PRONAĐENO 115 KILOGRAMA KOKAKINA KAVAČKOG KLANA: Pogledajte fotografije iz policijske akcije ZAPLENE DROGE u Belgiji

Crna Hronika

Policija u Belgiji je 26. novembra zaplenila je oko 115 kilograma kokaina sakrivenog u betonskim pločama u okviru međunarodne policijske operacije koja za cilj ima razbijanje srpske kriminalne grupe, koja je kako Kurir saznaje povezana sa kavačkim klanom.

Objavljene su i fotografije na kojima se vidi gde je pronađena droga i kako su pripadnici kriminalnog narko klana pokušali da prošvercuju kokain.

1 / 6 Foto: MUP Srbije

U akciji je uhapšeno devet osoba, pet u Belgiji, dve u Holandiji, jedna u Luksemburgu i jedna u Srbiji, navodi se u saopštenju tužilaštva. Droga je zaplenjena u Arlonu, na jugoistoku Belgije, prilikom pretresa jednog skladišta. Osumnjičeni su pokušali da sakriju kokainu betonskim pločama radi lakšeg izvoza.

Zaplena, Kokain, zaplena kokaina
foto: MUP Srbije

"Otkriveno je i zaplenjeno najmanje 103 paketa sa od više od jednog kilograma (ukupno oko 115 kilograma)" za koje se procenjuje da bi dostiglo vrednost od 11,5 miliona evra na tržištu, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Hapšenje droga
00:32

Hapšenje droga

Pretresi si istovremeno sprovedeni u Holandiji, Luksemburgu i Srbiji. Ukupno je bilo angažovano gotovo stotinu pripadnika različitih policijskih službi u ovoj akciji koja "ima za cilj razbijanje srpske kriminalne organizacije koja se bavi međunarodnom trgovinom kokainom”, saopštilo je tužiteljstvo.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja