U VELIKOJ AKCIJI UHAPŠEN SIN UBIJENOG KRIMINALCA IZ DEVEDESETIH: Otkrivamo ko je Damjan Roganović, pripadnik kavačkog klana (FOTO)
Foto: Privatna Arhiva

kurir saznaje

U VELIKOJ AKCIJI UHAPŠEN SIN UBIJENOG KRIMINALCA IZ DEVEDESETIH: Otkrivamo ko je Damjan Roganović, pripadnik kavačkog klana (FOTO)

Crna Hronika -

Damjan Roganović, koji je zbog šverca 115 kilograma kokaina uhapšen u Holandiji, naslednik je likvidiranog člana grupe "Amerika"

Damjan Roganović, koji je uhapšen u Holandiji kao pripadnik kavačkog klana, a u sklopu velike međunarodne akcije u kojoj je zaplenjeno 115 kilogram kokaina vrednog 11 miliona evra, sin je Milana Roganovića, zvanog Rogo, koji je ubijen 7. juna 1997. ispred kafića "Fan" na Senjaku.

Damjan Roganović
Damjan Roganovićfoto: Privatna Arhiva

- Osim Roganovića, u akciji policije uhapšen je i jedan od njegovih najbližih saradnika Vuk V., kom su lisice stavljene u Beogradu, zatim njegova sestra Jelena V., kao i Dušan P., Sanel Đ. i Đorđe S. D. Takođe, tužilaštvo je predložilo da Nikoli Vušoviću, zvanom Džoni sa Vračara, i Luki K., koji su u bekstvu, bude određen pritvor - podseća sagovornik Kurira.

Milan Roganović Rogo
Milan Roganović Rogofoto: Printscreen

Roganović je, kako je Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo, pripadnik kavačkog klana. Njegov otac Milan, prema pisanju medija, bio je pripadnik klana "Amerika", kojim je rukovodio Vojislav Raičević, zvani Voja Amerikanac.

Kobne večeri, napadači su sačekali da Milan Roganović izađe iz lokala i sedne u svoj "mercedes", a onda u u njega ispalili više desetina hitaca iz dva oružja. Ubice kao ni naručioci nikada nisu zvanično otkriveni.

Zaćutao na saslušanju

Vuk boravio u iznajmljenom stanu

Vuk V., koji je kao član organizovane kriminalne grupe osumnjičene za krijumčarenje kokaina uhapšen u subotu u Beogradu, na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal branio se ćutanjem, saznaje Kurir. Nakon saslušanja, zamenik tužioca predložio je sudiji za prethodni postupak da Vuku V. odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio krivično delo. - Vuk V. državljanin je Srbije, ali živi u Luksemburgu i tamo mu je praktično ceo život. U Beogradu je boravio u iznajmljenom stanu, u kom je i uhapšen - objašnjava sagovornik Kurira. Uhapšenima su zaplenjeni laptopovi i mobilni telefoni s kriptovanom komunikacijom koji će biti veštačeni.

Zaplena, Kokain, zaplena kokaina
foto: Printscreen MUP Srbije

Kriminalna grupa, čiji je pripadnik bio, bila je jedna od najjačih sredinom devedesetih. Za njegovo ime vezivale su se brojne surove likvidacije. Prema pisanju medija, zbog ličnog sukoba Milan Roganović i Bojan Petrović učestvovali su u otmici i mučenju Voje Amerikanca. Spekulisalo se da je lično Rogo ispalio četiri metka u njegovo rame.

- Vojino telo nikada nije nađeno, ali su kružile glasine da je iskasapljen, a da su delovi tela bačeni u Dunav ili negde zakopani. Jedino je pronađen njegov zapaljeni džip. Posle nestanka Raičevića 1997, počeo je surovi kriminalni rat na ulicama Beograda. Njegovi prijatelji navodno su krenuli u osvetnički pohod u kom je, kako se sumnja, stradao i Roganović - podseća sagovornik Kurira i dodaje da je njegov sin Damjan u to vreme imao tri godine.

Kurir.rs / Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track