"ČESTITAM, BOJOVIĆU, ŠTO SI MI UBIO BRATA": Ovako je ubica Nikole Bojovića prozvao Luku iz sudnice!
Foto: Marina Lopičić, Profimedia, Privatna Arhiva

rat porodica

"ČESTITAM, BOJOVIĆU, ŠTO SI MI UBIO BRATA": Ovako je ubica Nikole Bojovića prozvao Luku iz sudnice!

Crna Hronika -

Brat Luke Bojovića, Nikola, ubijen je u aprilu 2013. godine, a pretpostavlja se da je razlog ove likvidacije bio rat koji je Luka Bojović vodio sa crnogorskom porodicom Šaranović. U tom ratu, osveta je išla za osvetom, a direktni izvršilac Nikolinog ubistva, Saša Cvetanović zvani Pitbul iz zatvora je optužio Luku da je iz osvete ubio njegovog rođenog brata Jugoslava!

Nikola je, prema mišljenju porodice Šaranović i drugih Lukinih suparnika, ubijen u ime osvete za ubistvo Branislava Šaranovića, pa je Cvetanović takođe optužio Bojovića da je ubio i njegovog brata.

- Bojovića su Šaranovići najpre povezali sa nestankom mladića, sina njihovog prijatelja iz Crne Gore, a onda i ubistvom Branislava Šaranovića koje je usledilo, iako ove tvrnje nikada nisu dokazivane. Međutim, Slobodan Šaranovič tada se zakleo da će osvetiti brata i pozvao na krvnu osvetu - podseća sagovornik Kurira.

Anđelka Bojović, Luka Bojović, Nikola Bojović, Ratko Koljenšić, ubistvo, planiranje, Nikšić
foto: Privatna Arhiva

On je javno raspisao oglas da će onom ko mu otkrije informaciju o ubici njegovog brata platiti pozamašnu sumu. Nije žalio novac da bi ispunio svoju osvetu u krvi, pa je tako za informaciju o ubici svoga brata nudio čak milion evra.

- Luki Bojoviću, za koga je čvrsto verovao da je naručio ubistvo njegovog rođenog brata, vratio je po starom crnogorskom običajnom pravu - krvnom osvetom, kakako se sumnja, i naručio ubistvo njegovog rođenog brata, za šta je angažovao Sašu Cvetanovića zvanog Pitbul - dodaje naš sagovornik.

Saša Cvetanović

Pitbul je za Nikolino ubistvo pravosnažno osuđen na 35 godina zatvora, a tokom suđenja je ostao bez brata Jugoslava koji je 27. septembra 2017. ubijen u Vranju. Nekoliko dana kasnije, Cvetanović se za sudskom govornicom obratio Bojoviću: "Čestitam, Luka Bojoviću, što si mi ubio brata!".

Podsetimo, Luka Bojović je u sredu deportovan iz Španije gde je 10 godina izdržavao kaznu zatvora zbog držanja ogromne količine novca i oružja. On se vratio u Srbiju gde je slobodan građanin i ne tereti se ni za jedno krivično delo.

Kurir.rs - D.A.

Bonus video:

04:58

Luka Bojović je slobodan kao i svaki građanin Srbije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track