"NISAM PRIJAVIO UBISTVO KARATISTE JER SAM SE BOJAO ZA SEBE, MILJKOVIĆA I BELIVUKA": Lalić ispričao sve o ubistvu na šinama
Foto: Zorana Jevtić, MUP Srbije

suočavanje

"NISAM PRIJAVIO UBISTVO KARATISTE JER SAM SE BOJAO ZA SEBE, MILJKOVIĆA I BELIVUKA": Lalić ispričao sve o ubistvu na šinama

Crna Hronika -

Na suđenju Belivukovoj i Miljkovićevoj grupi, svedoku-saradniku Srđanu Lalića
postavljao je uz dosta tenzija pitanja jedan od optuženih vođa Marko Miljković

Suočavanje Marka Miljkovića i svedoka-saradnika Srđana Lalića u Specijalnom sudu u Beogradu, gde je bilo i više nego napeto, uz brojne oscilacije u raspoloženju i povremene pretnje, na "dnevni red" došlo je i ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića.

Tenzije

U sudnici Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici osetila se tenzija i u boksu gde su optuženi, a Miljković je s nestrpljenjem isčekivao da izađe i "izrešeta" pitanjima Lalića, koji im je u zamenu za blažu kaznu okrenuo leđa u julu i potpisao sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, i tako otkrio sve tajne najmostruoznijeg klana.

lalić i belivuk se smeju dok u klanici ubijaju žrtvu
lalić i belivuk se smeju dok u klanici ubijaju žrtvufoto: Printscreen

Nakon pauze na suđenju, Lalić je stao za govornicu, dok je Miljković bio iza njegovih leđa gde su ga čuvali zatvorski čuvari. Miljković je počeo da postavlja pitanja u vezi ubistva njegovog kuma Miloševića koji je ubijen u decembru 2017. godine, a to ubistvo je inače, poznato kao "ubistvo na šinama".

Bekstvo iz Srbije

sudija upozoravala miljkovića da se drži pitanja vezana samo za zločine koje im se stavljau na teret
sudija upozoravala miljkovića da se drži pitanja vezana samo za zločine koje im se stavljau na teretfoto: Dado Đilas, Nenad Kostić

Miljković: Neka nam saradnik pojasni, koji su tvoji motivi da ne prijaviš to, tvrdio si da nisi znao da će se desiti?

Lalić: Isti kao i u drugim krivičnim delima. Jednostavno nisam prijavio, delimično jer sam se bojao da bi to mogao da bude problem za mene, a i da ti i Veljko ne odete u zatvor.

Miljković je nakon toga pitao: "Rekao si da nisi imao svest da će se ubistvo dogoditi? Zašto si tada bio zabrinut za mene i Belivuka, a sada nisi?", na šta mu je Lalić odgovorio da su se "neke stvari desile i promenile".

ubijeni vlastimir milošević
ubijeni vlastimir miloševićfoto: Nebojša Mandić, Privatna Arhiva

Usledilo je zatim pitanje Miljkovića "zašto je pobegao iz zemlje, a postavljao je samo GPS uređaj za praćenje", na to pitanje svedok-okrivljeni je odgovorio da je pobegao jer je mislio da će sve da se slegne, s obzirom na činjenicu da je policija pretresla tada i njegov stan.

Lalić je istakao i da ima dokaz da je postavio GPS i kameru i to u vidu rupe na zidu preko puta stana Vlastimira Miloševića. Zatim je istakao da nije video broj registarskih oznaka na "pasatu" ispod kog je postavio uređaj.

Šrafciger

belivuk i miljković
belivuk i miljkovićfoto: Kurir.rs

Miljković: Jesi li bio naoružan?

Lalić: Ja nisam. Postavio sam šrafcigerom.

Miljković: Jel šrafciger nije oružje?

Lalić: Nije, to je alat.

Miljković: Šta smo radili Veljko i ja to veče?

Lalić: Čuvali ste stražu, gledali ste da neko ne naiđe.

Miljković: Kako smo bili obučeni?

Lalić: Ne mogu da se setim.

Nakon toga usledilo je Miljkovićevo pitanje gde su se te večeri našli, kao i kojim vozilom su došli ispred zgrade Lalićeve majke. Takođe, optuženi Miljković je i pitao ko je gde sedeo u kolima.

Miljković: Da li znate koje vozilo je korišćeno u ubistvu Vlastimira Miloševića?

Lalić: Nisam siguran.

Pravosnažna presuda

Ne može ponovo da im se sudi

Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, podsetimo, koji su pravosnažno oslobođeni za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića na šinama u centru Beograda 30. januara 2017, ne može ponovo da se sudi za taj zločin, iako su svedoci-saradnici progovorili i o likvidaciji karatiste.

ubijeni karatista 2017.
ubijeni karatista 2017.foto: Privatna Arhiva

- S obzirom na to da je doneta pravosnažna presuda, kojom su oni oslobođeni krivice, njima ne može ponovo da se sudi za isto krivično delo. Suđeno je i presuđeno, pa čak i da priznaju sami, ne mogu ponovo da odgovaraju za to ubistvo - potvrdio je ranije sagovornik Kurira.

(Kurir.rs - Ekipa Kurira)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track