POZNATI ADVOKAT SE NAŠAO USRED RATA PORODICA BOJOVIĆ I ŠARANOVIĆ: Zrelecovo ubistvo naručeno iz bolnice, izrešetan usred Beograda
Vladimir Šaranović i Vladimir Zrelec, Foto: Privatna Arhiva

ubica osuđen na 30 godina

POZNATI ADVOKAT SE NAŠAO USRED RATA PORODICA BOJOVIĆ I ŠARANOVIĆ: Zrelecovo ubistvo naručeno iz bolnice, izrešetan usred Beograda

Crna Hronika -

Poznati beogradski advokat Vladimir Zrelec teško je ranjen pre sedam godina, a 25 dana kasnije je preminuo u bolnici od posledica tog ranjavanja.

Za njegovo ubistvo Vladimir Šaranović je osuđen na 30 godina zatvora, što je prva pravosnažna presuda za neko ubistvo advokata kod nas.

Vladimir Zrelec
Vladimir Zrelecfoto: Privatna Arhiva

Te decembarske večeri Šaranović je iz vozila u pokretu izrešetao Zreleca u Ulici patrijarha Varnave na Vračaru ispred kancelarije advokata.

Na snimcima sigurnosnih kamera jasno se vidi kako ubica skriven u parkiranom "alfa romeu", nekoliko parking mesta dalje od Zrelecovog "sitroena", čeka da on izađe iz kancelarije. U trenutku kada je advokat ušao u svoj auto, ubica se sa svog mesta isparkirao i krenuo niz ulicu. Kroz suvozačevo spušteno staklo pucao je u Zreleca dok su se mimoilazili. Dva hica pogodila su advokata u grudni koš. Šaranovićev auto je, u potpunosti izgoreo, nađen 2. decembra 2015. godine u Rakovici.

Advokat, Mafija, Slobodan Šaranović, Ranjen, Pucnjava, Ranjavanje, Poslovi, Vladimir Zrelec
foto: Dragana Udovičić

Vladimir Šaranović uhapšen je dve godine kasnije, 9. januara 2017. godine, u okolini Zrenjanina. On je na suđenju negirao optužbe, potvrđujući da ga je poznavao i da ga je sa njim upoznao rođak Slobodan Šaranović.

U presudi se navodi da je Šaranović ubio advokata Zreleca zbog sukoba svog rođaka, pokojnog Slobodana Šaranovića i Zreleca, u vezi sa advokatskim uslugama.

Biološki tragovi Vladimira Šaranovića nađeni su na vozilu marke "ford fokus", koje je on vozio u želji da ga kupi, ali kako nije bio zadovoljan, kupio je iste večeri auto marke "alfa romeo 156", koji je upotrebio prilikom ubistva i koji je nađen zapaljen.

Alan Kožar, Luka Bojović i Slobodan Šaranović
Alan Kožar, Luka Bojović i Slobodan Šaranovićfoto: Profimedia, Printscreen, Privatna Arhiva

Slobodan Šaranović ubijen je u budvanskom naselju Dubovica u martu 2017. godine dok je bio šetnji, takoreći na kućnom pragu. Dve godine kasnije za organizaciju kriminalne grupe koja ga je likvidirala optužen je Alan Kožar, koji se još uvek u bekstvu. Pored njega, na optužnici se našao i srpski državljanin Milan Dinić koji je, prema optužnici, dobio zadatak da likvidira nekadašnjeg "kralja kocke" poznatog po dugom sukobu i ratu sa Lukom Bojovićem.

Njemu je ubijeni beogradski advokat vodio poslove u vezi sa kockarnicama i menjačnicama, a bio je angažovan i u postupcima u Srbiji i u Crnoj Gori koji su se protiv njega vodili zbog sumnje da je naložio ubistva Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića. Vladimir Šaranović svojevremeno je bio zaposlen u firmama svog ubijenog rođaka.

Sud je utvrdio da je Slobodan naložio Vladimiru da ubije Zreleca dok je bio u bolničkoj postelji na Cetinju. Slobodan je neposredno pre toga u Crnoj Gori uhapšen zbog sumnje da je naručio ubistvo Nikole Bojovića, mlađeg brata Luke Bojovića. Bio je jedno vreme u pritvoru u Spužu, ali kada mu se zdravstveno stanje pogoršalo, prebačen je u bolnicu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track