ALBANSKA BESA NA PUTU ZA KAČANIK? Misterija ubistva teroriste OVK: Telo noćas našli pored puta, malo dalje auto gori kao buktinja
Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

Izrešetan osumnjičeni za trostruko ubistvo

ALBANSKA BESA NA PUTU ZA KAČANIK? Misterija ubistva teroriste OVK: Telo noćas našli pored puta, malo dalje auto gori kao buktinja

Crna Hronika -

KAČANIK - U Starom Kačaniku dogodilo se ubistvo kad su nepoznate osobe ispalile više hitaca na vozilo kojim je upravljao 48-godišnji N.C, prenosi Reporteri.

Kako je saopštila tzv. kosovska policija, telo je pronađeno na putu Kačanik-Uroševac, bez znakova života, a nedaleko odatle pronađeno je i jedno zapaljeno vozilo.

"Sinoć oko 23.50 sata, policijska stanica u Kačaniku dobila je informaciju da je na magistralnom putu Uroševac-Kačanik, u Starom Kačaniku, jedno putničko vozilo skrenulo sa puta. Policijska stanica u Kačaniku je odmah preduzela potrebne mere, izašla na lice mesta i primetila osobu na mestu vozača bez znakova života. Obaveštene su lekarske ekipe koje su konstatovale smrt", navode iz policije, prenosi Kosovo onlajn pisanje Kohe.

Neki od medija na albanskom provlače da bi posredi mogla biti i krvna osveta.

Istražni organi Regionalnog istražnog sektora, po ovlašćenju tužioca Osnovnog tužilaštva u Uroševcu, odmah su započeli istragu i prema prvim informacijama sa uviđaja, sumnja se da su nepoznate osobe pucale na vozilo kojim je upravljao ubijeni i zatim napustile lice mesta u nepoznatom pravcu.

"Nedaleko od mesta događaja, u selu Sopotnica kod Kačanika, pronađeno je još jedno putničko vozilo zahvaćeno plamenom, i postoji sumnja da su osumnjičeni, nakon izvršenja ubistva, zapalili vozilo i pobegli. Rešenjem tužioca Osnovnog tužilaštva u Uroševcu, telo stradalog N.C u starosti 48 godina upućeno je na obdukciju u Institut za sudsku medicinu u Prištini. Timovi regionalne policije u Uroševcu iz različitih sektora neprestano rade na prikupljanju informacija na terenu kako bi se slučaj razjasnio što je pre moguće", navodi se u izveštaju policije.

Mediji prenose da je reč o Nusretu Ceni, veteranu OVK, koji je bio osumnjičen za trostruko ubistvo u Kačaniku koje je počinjeno krajem septembra 2007. godine. Okružni sud ga je proglasio nevinim, a njegovo ime se ponovo pominjalo u vezi s eksplozijom u baru „Sekiraća“ u Prištini, za šta je, takođe, oslobođen krivice.

Kurir.rs/Kosovo online

Bonus video:

01:44

Pripadnici PU Beograd uhapsili tri osobe i zaplenili 500gr heroina i 14 bočica metadona

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track