Najnovije vesti

NI MRAVA NIJE ZGAZIO, SVIMA JE POMAGAO: Prijatelj slomljen posle ubistva vlasnika menjačnice! Tačno u 17 otišao na SASTANAK SMRTI
Foto: Kurir

novi sad

NI MRAVA NIJE ZGAZIO, SVIMA JE POMAGAO: Prijatelj slomljen posle ubistva vlasnika menjačnice! Tačno u 17 otišao na SASTANAK SMRTI

Crna Hronika
11:03h

Jovan Janićijević pronađen mrtav u lokvi krvi pored svog auta u Novom Sadu, a sumnja se da je otišao da se nađe s nekim kako bi mu zamenio novac

Jovan Janićijević (46), zvani Jole, vlasnik menjačnice u Novom Sadu, ubijen je u utorak oko 20 sati u tom gradu, kada ga je još uvek nepoznati ubica porukom namamio da dođe na sastanak!

Zločin se dogodio u Ulici nova u Veterniku, a Janićijević je pronađen izobličen od batina i u lokvi krvi pored svog automobila "fijat 500L".

Poruka na mobilnom

- Vlasnik menjačnice je u utorak oko 17 sati bio sa društvom u Novom Sadu, kada mu je na mobilni telefon stigla poruka od nekoga. Pretpostavlja se da je Janićijevića neko pozvao da se nađu, kako bi mu on zamenio novac, što je inače radio. Pozdravio se sa društvom i otišao je - kaže izvor Kurira i dodaje:

- On je svojim autom iz naselja Detelina otišao u Veternik. Kada je tamo na jednoj livadi parkirao auto, napadač je ušao u njegova kola i ubrzo su počeli da se svađaju.

Nemile scene snimile su sigurnosne kamere sa jedne kuće, koje gledaju direktno na livadu, koja je kao neki parking prostor pored ulice.

mesto ubistva
mesto ubistvafoto: Kurir

- Na snimku se navodno vidi da osumnjičeni sedi na mestu suvozača u Janićijevićevom "fijatu", a na osnovu gestikulacije se zaključuje da se raspravlja sa ubijenim. Potom se vidi kako ubica zamahuje rukama i pesniči žrtvu - kaže izvor i dodaje da se na snimku vidi i kako osumnjičeni izvlači Janićijevića iz kola.

- Od silnih udaraca, vlasnik menjačnice pao je pored svog vozila, dok je napadač brzim korakom pobegao kroz livadu, navodno ka obali Dunava - kaže sagovornik.

Naš sagovornik dodaje da se pretpostavlja da je žrtva satima ležala pored auta.

menjačnica koju je držao ubijeni
menjačnica koju je držao ubijenifoto: Kurir

- Bio je mrak, a rasveta je tu veoma loša, pa je jedan prolaznik tek oko 20.15 sati video da neko leži i ne daje znake života. Uplašio se kada je video muškarca oblivenog krvlju, a kada se približio video je da su sedišta i volan "fijata" potpuno krvavi - kaže sagovornik i objašnjava da je prolaznik pozvao policiju i Hitnu pomoć.

- Lekari su konstatovali smrt muškarca. On je bio sav u modricama i otečen, a navodno su uočene i ubodne rane nanete nožem. Obdukcija će utvrditi od kojih povreda je umro - kaže izvor.

Svima je pomagao

Prijatelj ubijenog za Kurir kaže da je Jovan bio čovek koji mrava nije zgazio.

- Nikada nikakav problem nije napravio, a svima je pomagao - kaže prijatelj i objašnjava da je on tek prošle godine otvorio lokal, ali da se decenijama bavio tim poslom.

ovde se dogodio zločin
ovde se dogodio zločinfoto: Kurir

- Jole je bio pokretna menjačnica. Uvek je sa sobom nosio puno torbu para i to svaki dan. Od nje se nije odvajao i bilo je dovoljno da ga samo neko pozove i on bi odmah otišao na dogovoreno mesto i menjao pare - priča prijatelj.

On kaže i da pretpostavlja koji je motiv ovog ubistva.

- Sigurno ga je neko pozvao da mu zameni pare i on je otišao, a taj neko je pokušao da ga opljačka, jer je znao da Jole kod sebe ima mnogo para- završava naš sagovornik.

Inače, vlasnik menjačnice prekjuče je poslednji put bio aktivan na aplikaciji Vac ap u 17.01 sati, kada je i otišao da se nađe sa ubicom.

Rodom iz Bosne

Živeo sa majkom učiteljicom

Ubijeni vlasnik menjačnice rodom je iz Konjica iz Bosne i Hercegovine.

- Došao je odavno sa porodicom u Novi Sad i svi su ga voleli. Živeo je sa majkom koja je u Konjicu bila učiteljica, a ima i rođenu sestru. Nije se ženio i nije imao dece - kaže prijatelj i dodaje:

- Svi su ga voleli, a njegova rodibina u Konjicu je van sebe nakon što su saznali da je ubijen. Nije on nikome učinio ništa nažao.

Komšije

Nismo čuli da je problematičan

Meštani Veternika gde se i dogodilo ubistvo kažu da niko od njih nije čuo šta se dešavalo u utorak, već su za ubistvo saznali tek kad su čuli sirene policije i Hitne pomoći.

- Niko od nas nije čuo, niti video šta se zbilo, ali kad su krenule sirene svi smo izašli napolje i videli da je policija blokirala ceo kraj. Ubijenog znamo iz grada i bio je skroz na mestu i nikad nismo čuli da je upadao u probleme - kaže izvor.

(Kurir.rs - B. Travica - S. Stojanović)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja