Najnovije vesti

OVO SU OTMIČARI IZ NOVOG SADA! BRAĆA KIDNAPERI: Jedan je maloletan i odličan đak, drugi se družio sa žrtvom! NAJNOVIJI DETALJI
Foto: Privatna arhiva, printscreen Instagram/192

kurir otkriva

OVO SU OTMIČARI IZ NOVOG SADA! BRAĆA KIDNAPERI: Jedan je maloletan i odličan đak, drugi se družio sa žrtvom! NAJNOVIJI DETALJI

Crna Hronika

Otmicu mladića (18) iz Sremske Kamenice, koga je u nedelju po podne oslobodila policija, organizovao je, kako se sumnja, njegov poznanik Radomir M. (20) zajedno sa svojim bratom S. M. (17) i dvojicom drugara, Borivojem G. (20) i Strahinjom Batom Đ. (20), saznaje Kurir.

Kako nezvanično saznajemo, upravo je Radomir M., kome su lisice stavljene u spektakularnoj akciji policije u Novom Sadu, pozvao tinejdžera telefonom u noći između subote i nedelje, dok se on vraćao sa jednog rođendana. Navodno mu je rekao da moraju da se nađu da nešto obave.

Radomir M.
Radomir M. foto: Privatna arhiva

"Tata, otet sam"

- Ne sluteći šta ga čeka, mladić je otišao da se vidi s drugom. Tada je usledila drama. Radomir M., koji je prethodno sve dobro isplanirao sa svojim rođenim bratom i dvojicom prijatelja, kidnapovao tinejdžera, vezao ga, stavio u gepek kola, pa zvao njegovog oca da traži otkup - priča izvor Kurira i dodaje:

- Dosadašnja istraga je pokazala da je Radomir M. tipovao i praktično vodio celu otmicu, a i automobil, u kom je pronađen oteti mladić, vodi se na njega. Kako kaže naš izvor, pošto su oteli tinejdžera, osumnjičeni su pozvali njegovog oca, ali im se on prvi put nije javio.

- Posle kratkog vremena, videvši da mu se sin još nije vratio kući s rođendana, a bilo je oko 3.30, otac je pozvao broj s kog je imao propušten poziv. Tada mu se javio sin, koji mu je uplašenim glasom samo rekao: "Tata, otet sam!" - prepričava detalje filmske drame izvor Kurira i dodaje da se nakon toga veza prekinula.

Loši uzori

Po receptu zemunskog klana

Način na koji je mladić otet u Novom Sadu mnoge je podsetio na zloglasni zemunski klan, sa ubijenim Dušanom Spasojevićem Šiptarom i Miletom Lukovićem Kumom na čelu.

- I oni su imali taj modus operandi. Žrtvu bi prvo tipovali, pa bi osmislili plan "akcije". Posle kidnapovanja, zvali bi porodicu žrtve i tražili ogromne iznose u zamenu za njihov život - kaže naš izvor.

Luković i Spasojević
Luković i Spasojevićfoto: EPA

- Ubrzo je ocu žrtve ponovo zazvonio telefon. Bili su to otmičari, rečeno mu je: "Do pet sati spremi 200.000 evra, ako želiš da vidiš sina živog!". Otac se zaprepastio i nakon kraćeg razgovora sa suprugom odlučili su da odmah pozovu policiju, što se ispostavilo kao dobra odluka - priča naš sagovornik. Novosadska policija odmah se dala u potragu za mladićem.

Uhapšeni maloletnik
Uhapšeni maloletnikfoto: Privatna arhiva

- Mladić je skoro 12 sati bio sa otmičarima. Bio je vezan i imao je preko glave neku majicu. Celu noć su ga držali kod napuštene hale na deponiji u naselju Klisa. U jednom trenutku, u nedelju oko 14.30, policija je došla na ovu lokaciju, a kada su osumnjičeni primetili patrolu, počeli su da beže. Kada su došli do rampe za ulazak u deponiju, nisu mogli dalje, pa su je probili i oštetili automobil. Tu ih je policija opkolila i uhapsila.

Stomatološka oprema

Iako nepovređen, oteti mladić bio je vidno prestravljen.

- Roditelji otetog mladića bave se prodajom i distribucijom opreme za stomatološke ordinacije. Firma, kao i njegovi roditelji, ali i on su bez mrlje, a kompanija je porodična i svi rade u njoj, pa i oteti. Među komšijama i prijateljima važe za uglednu, poštenu i vrednu porodicu - kaže izvor.

Hapšenje otmičara
Hapšenje otmičarafoto: Instagram/192_rs

Otmičari do sada nisu imali problema sa zakonom.

- Do sada nisu imali nijedno krivično delo, a za maloletnog S. M. svi imaju reči hvale. Važi za dobro dete, pohađa gimnaziju i dobar je đak. Šta mu je ovo trebalo nikome nije jasno. Da li gledaju previše filmova ili šta je u pitanju pokazaće istraga - kaže poznanik osumnjičene braće.

Viši sud u Novom Sadu

Maloletniku određen pritvor

U novosadskom Višem sudu po hitnom postupku juče je saslušan sedamnaestogodišnjak.

- Maloletniku od 17 godina, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo otmica, sudija za prethodni postupak Višeg suda odredio je pritvor do 30 dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoke, zbog okolnosti koje ukazuju da bi mogao u kratkom vremenskom periodu da ponovi delo i zbog načina izvršenja i težine krivičnog dela, koji su doveli do uznemirenja javnosti - kaže Jelena Ostojin, portparol Višeg suda u Novom Sadu. Ostali osumnjičeni Novosađani biće saslušani u utorak.

(Kurir.rs - Slađana Stojanović)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja