BILI SU SUROVI! SIN POZNAJE JEDNOG OTMIČARA: Strašna ispovest oca otetog tinejdžera za Kurir, evo kroz kakav je pakao prošao dečak
Foto: Printscreen/Instagram/192_rs

zahvalan policiji

BILI SU SUROVI! SIN POZNAJE JEDNOG OTMIČARA: Strašna ispovest oca otetog tinejdžera za Kurir, evo kroz kakav je pakao prošao dečak

Crna Hronika -

Dan nakon što je policija iz ruku otmičara istrgla osamnaestogodišnjaka iz Sremske Kamenice, otac mladića, koga su četvorica otela u noći između subote i nedelje, i za njegov život tražili otkup, kaže da se "hvala bogu sve završilo dobro".

"Pokušavamo da se smirimo, i dalje nas drži neki šok, ali najbitnije nam je da nam je sin dobro i svestan sam da zbog njega moramo da budemo jaki", kaže za Kurir otac mladića (ime i prezime poznato redakciji).

Opisujući noć između subote i nedelje, u glasu očevom oseti se i dalje strah.

"Sin je bio u subotu veče na rođendanu. Dogovor je bio da ga sestra pokupi oko jedan sat posle ponoći. Oko pola dva oni su došli kući. Kada su stigli, ja sam otišao da legnem, znajući da su došli", priča otac.

Kako dalje kaže, oko 03.15 zazvonio mu je telefon sa njemu nepoznatog broja. U tom momentu se uplašio, jer mu je prva misao bila da ga neko zove da mu kaže da mu je bolesni otac preminuo.

Novi Sad, hapšenje, deponija
foto: Printscreen/Instagram/192_rs

"Onako bunovan, okrenuo sam taj broj. Javio mi se moj sin. 'Tata, ja sam otet. Traže da im daš 200.000 evra, inače me neće vratiti u komadu'. Veza se prekinula. Onako izgubljen, ne znam šta mi govori, odlazim u njegovu sobu njega nema. Pozivam ponovo taj broj i dobijam od nepoznatog glasa identične reči kao od sina, dodajući da slučajno ne zovem policiju, jer onda nikada više neće videti sina",drhtavim glasom prepričava otac.

Probudio je ćerku i suprugu i rekao im sta se dešava, a ćerka mu je rekla da je čula da je bratu zvonio telefon i da je on njoj rekao "Idem samo do ispred kapije, odmah se vraćam".

"Znajući da tih para ni u snu nemamo, niti bismo imali od koga da pozajmimo, supruga, ćerka i ja odlučujemo da prijavimo policiji. Što sam odmah i uradio. Sledeći poziv je usledio ujutru u sedam sati, kada su mi ponovili da ne zovem policiju i da znam šta me u tom slučaju čeka. Dali su mi rok za pare do 17 časova. Tražio sam samo da čujem sina da li je živ, ali su prekinuli vezu", priča preplašeni roditelj.

Kako dalje navodi, sledeći poziv je usledio od inspektora novosadske policije, koji su im saopštili da su im pronašli sina, da je živ i da je sve u redu, te da treba dođu u policiju.

Novi Sad, hapšenje, Deponija
foto: Instagram/192_rs

"Sin je dobro, promrzao je, pa je danas malo odspavao. Nismo hteli mnogo da ga ispitujemo, jer je i u policiji dao izjavu. Samo sam ga pitao ko ga je zvao tu noć, rekao mi je R. M., koga je jedino poznavao. Kaže da kada je izašao ispred kuće da su ga sačekala četvorica mladića sa fantomankama na glavi. Poprskali su ga suzavcem po očima i izlepili selotejp traku preko usta. Strpali su ga u gepek. Dalje ne zna ni gde se nalazio. Ta četvorica su bila sa njim, a samo je jedan pričao, čiji glas mu nije bio poznat. Nije ni znao dok mu u policiji nisu rekli da je sve vreme bio tu njegov poznanik R.M. Kaže da ga nisu tukli, ali da su bili surovi. Ispričao nam je i da mu se mokrilo, a kada im je to rekao, dobio je odgovor: 'Pišaj u gaće', kao i da ih ništa ne zanima sem para - prepričava otac sinovljeve reči.

Otac na kraju kaže da su jako zahvalni novosadskoj policiji i inspektorima, jer da njih nije bilo ne zna šta bi bilo.

"Čak mi je sin rekao da mu je jedan inspektor kupio da nešto pojede kada su ga pronašli", zaključio je otac otetog mladića.

Podsetimo, brzom i efikasnom akcijom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu, rasvetljena je otmica osamnaestogodišnjeg mladića i uhapšena četvorica osumnjičenih za ovo krivično delo.

Kurir.rs/S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja