SASLUŠANE KRIMI-SESTRE IZ SLOVENIJE: Pale sa 30 kilograma droge! Šokirale odbranom, evo šta su rekle pred tužiocem
Foto: Printscreen Društvene Mreže

kurir saznaje!

SASLUŠANE KRIMI-SESTRE IZ SLOVENIJE: Pale sa 30 kilograma droge! Šokirale odbranom, evo šta su rekle pred tužiocem

Crna Hronika -

Državljanke Slovenije V. H. (29) i B. H. (24) koje su juče uhapšenje pošto je policija u njihovom automobilu u Beogradu pronašla 48 paketa sa ukupno 30 kilograma marihuane izjavile su na saslušanju da droga nije njihova! Kako Kurir saznaje, rođene sestre poreklom sa Kosova i Metohije, danas su privedene u Više tužilaštvo u Beogradu u kom su iznele kratku odbranu u kojoj su negirale da su švercovale drogu.

Advokat Dalibor Katančević
Advokat Dalibor Katančevićfoto: Nenad Kostić

- V. H. i B. H. su saslušane, one su izjavile da nisu znale da je u automobilu bilo kakva droga. Rekle su i da su u šoku i da će detaljniju odbranu izneti naknadno - potvrdio je za Kurir branilac uhapšenih sestara, advokat Dalibor Katančević. Inače, na slučaju je angažovan i advokat Nebojša Tešić kao branilac sestara.

Nebojša Tešić, Advokat, Suđenje
foto: Privatna Arhiva, Advokat Nebojša Tešić

Tužilaštvo je, kako saznajemo, predložilo da sestrama bude određen pritvor do 30 dana.

Kako je Kurir pisao, one su uhapšene na auto-putu u Beogradu, a sumnja se da su drogu prevozile sa Kosova i Metohije u Zapadnu Evropu, odnosno u Sloveniju gde i žive.

- Proverava se da li su uhapšene devojke znale šta prevoze u automobilu, odnosno da li su one samo kurir ili su ozbiljnije u ovom "poslu" - kaže izvor iz istrage u podseća da su uhapšene državljanke Slovenije u trenutku hapšenja bile same u automobilu "seat".

Uhapšene sestre
Uhapšene sestre foto: Printscreen/Instagram, MUP

Za volanom je bila starija sestra, V. H. dok je mlađa bila na mestu suvozača.

- Naoružani specijalci sa fantomkama izvukli su dve devojke iz kola, naredili im da se okrenu ka automobilu i da dignu ruke uvis. One se nisu opirale, iako se videlo da nisu očekivale da će do hapšenja doći. Koliko su bile opuštene tokom svog puta govori i to da je B. H. sa mesta suvozača izvedena bosa, u čarapama, jer se prethodno izula kako bi uživala u vožnji podignutih nogu - kaže naš dobro obavešten izvor.

Droga je inače pronađena u bunkeru koji je napravljen ispod tapacirunga u gepeku.

Kurir.rs/ J. S.

Bonus video:

00:32

Hapšenje droga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja