PONOR! HIRURG BATINAŠ DUGOVAO VELIKE PARE, UPAO U OZBILJNE PROBLEME: Ovo je pozadina monstruoznog zločina!
Foto: Privatna Arhiva

nema opravdanja

PONOR! HIRURG BATINAŠ DUGOVAO VELIKE PARE, UPAO U OZBILJNE PROBLEME: Ovo je pozadina monstruoznog zločina!

Crna Hronika -

Plastični hirurg sa VMA, osumnjičen da je počinio nasilje u porodici, najavio da će u narednom periodu izneti odbranu u tužilaštva

Poznati plastični hirurg koji je zaposlen na VMA u Beogradu i još dve privatne klinike, našao se u žiži javnosti posle hapšenja zbog sumnje da je brutalno pretukao dugogodišnju suprugu 2. februara, a Kurir otriva šta se dešavalo u životu lekara neposredno pre užasnog nasilja za koje se tereti.

Prema našim saznanjima, doktor je imao zdravstveni problem, koji se pojavio početkom januara, kada je i otvorio bolovanje. U isto vreme, on je po izjavama povređene žene, počeo da je tuče.

Nije opravdanje

- Lekaru se pojavio problem na rukama, zbog čega nije mogao da operiše i morao je da prestane da radi. Pre toga on je navodno pozajmio veliki novac za otvaranje svoje privatne klinike. Novac je uzeo od ljudi koji i drugima pozajmljuju isključivo u te svrhe - kaže naš dobro obavešteni izvor i dodaje:

- On je pozajmio veću sumu kako bi pokrenuo svoj posao i svojim radom dodatno obezbedio porodicu. Međutim, njegovo zdravstveno stanje onemogućilo mu je da radi, a samim tim i da zarađuje, tako da nije imao kako ni da otplati dug. Posao hirurga je sve čime se on bavi, a zbog bolesti koja mu je konstatovana na koži ruku sve mu je to obustavljeno.

1 / 4 Foto: Printscreen/Instagram

Naš izvor tvrdi i da je lekar uzimao terapiju zbog svog stanja, što je uključivalo hormone i lekove za smirenje.

- Neka saznanja su da su problemi u braku datirali od ranije. On je tu ženu bolesno voleo, to se videlo. Moguće i da je zbog te svoje opsesije, bio i ljubomoran. Do sada nismo čuli da je suprugu fizički maltretirao, ali smo čuli da je postojalo psihičko maltretiranje. Nažalost, sada je sve to eskaliralo. On je verovatno psihički popustio i posrnuo zbog problema sa rukom i zbog dugova. Svakako, ništa, pa ni to, nije opravdanje za nasilje nad ženom - priča izvor Kurira.

Nikola Ostojić, Ivana Ostojić
foto: Printscreen/Instagram

Lekar se, prema podacima iz istrage koji su saopšteni Kuriru, na saslušanju branio ćutanjem, a njegova supruga biće saslušana tek posle operacije i oporavka od teških povreda koje su joj nanete.

Određen pritvor

- Lekar se nalazi u pritvoru koji teško podnosi, kako zbog samih okolnosti, tako i zbog toga što je tek počeo da shvata šta je uradio i koliku je bol i traumu naneo porodici - kaže naš izvor.

Redakcija Kurira kontaktirala je i advokata Đorđa Kalanja, koji zastupa lekara.

- Moj klijent će naknadno izneti svoju odbranu, ali ne bih želeo ništa više od toga da komentarišem iz poštovanja prema oštećenoj i čitavoj njihovoj porodici - rekao je Kalanj.

Nikola Ostojić, Ivana Ostojić
foto: Printscreen/Instagram

Hirurgu je, inače, posle saslušanja u Trećem osnovnom tužilaštvu određen pritvor do 30 dana.

OSUDA

Kolege ga se odrekle

Na nasilničko ponašanje lekara odmah su reagovale privatne klinike na kojima je, pored posla na VMA, bio zaposlen. Na više sajtova velikih privatnih medicinskih ustanova više se ne može videti da je u njihovom stručnom timu doktor osumnjičen da je zverski pretukao suprugu. U pitanju su ugledne klinike koje su se na ovaj potez odlučile gotovo odmah pošto se saznalo da je uhapšen, kako bi se od njega distancirale. Poslednja je to učinila i Vojnomedicinska akademija. Dodatno, sajt njegove klinike je blokiran i njemu se ne može pristupiti.

(Kurir.rs - D. Antonijević, J. Spasić)

Štampano izdanje 09.02.2023.
foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track