KURIR SAZNAJE: Policija IDENTIFIKOVALA sve napadače brutalne makljaže na Novom Beogadu! Među njima 5 maloletnika!
Foto: Kurir

KURIR SAZNAJE: Policija IDENTIFIKOVALA sve napadače brutalne makljaže na Novom Beogadu! Među njima 5 maloletnika!

Crna Hronika -

Kako saznaje Kurir, policija je brzim i efikasnim operativnim radom identifikovala sve napadače, koji su juče učestvovali u sukobu navijača na Novom Beogradu.

Do sada je privedeno više od 10 osoba, među kojima ima i maloletnika, a za ostalima se traga.

Kako saznajemo, uhapšeni su P.N. (30), B.M. (16), P.P. (22), M. A. (23), J.M. (23),L.L. (24), G.D. (25), među kojima su i pet maloletnih lica. Za ostalima se intenzivno traga.

Podsetimo, masovna tuča navijača privrženih klubovima dva najveća fudbalska beogradska rivala Crvene zvezde i Partizana odigrala se noćas u Novom Beogradu.

1 / 5 Foto: Kurir

- Udri, udri! Ubij!, čuje se na snimku jezive tuče koji se već proširio društvenim mrežama.

Do sukoba je došlo kad su navodno navijači Partizana igrali košarku na terenu u Bloku 63 a onda su ih iz žbunja navodno zaskočili maskirani navijači Crvene zvezde. Na glavama su imali kapuljače, a u rukama motke i palice.

U incidentu je učestvovalo njih četrdesetak, a nekoliko vinovnika zadobilo je teže povrede.

Među povređenima ima i dece, jedan mladić (30) je u teškom stanju i lekari Vojnomedicinske akademije mu se bore za život.

Oglasio se MUP, Cvijović o tuči navijača u Novom Beogradu: "Učestvovale mlađe osobe, oštećeno nekoliko automobila"

On je dodao da je o događaju odmah obavešteno Više javno tužilaštvo i u saradnji sa njim se preduzimaju mere i radnje na rasvetljavanju svih okolnosti

Policija u Beogradu, povodom tuče više osoba koja se sinoć dogodila u Gandijevoj ulici u Novom Beogradu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom preduzimaju sve mere i radnje na rasvetljavanju okolnosti ovog događaja.

„Na prostoru Novog Beograda u Gandijevoj ulici nešto pre ponoći, prijavljena je tuča više lica. Odmah po dobijanju informacija na mesto događaja upućeni su policijski službenici iz više organizacionih jedinica, koji su zatekli određeni broj lica, prema kojima se preduzimaju mere. Jedna osoba sa teškim telesnim povredama opasnim po život prevezena je u zdravstvenu ustanovu, dok je za druga lica dijagnostika u toku“, rekao je Ivan Cvijović, saopštio je pomoćnik načelnika PU za grad Beograd.

On je dodao da je o događaju odmah obavešteno Više javno tužilaštvo i u saradnji sa njim se preduzimaju mere i radnje na rasvetljavanju svih okolnosti.

Cvijović je takođe rekao da je istraga u toku i da su u pitanju mlađa lica, kao i da je ovom prilikom oštećeno nekoliko vozila. „Budite uvereni da će Policijska uprava za grad Beograd i Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzeti sve mere i radnje iz svoje nadležnosti u rasvetljavanju ovog događaja“, naveo je Cvijović.

Napadnuti su V. Ž. (13), M. B. (16), O. K. (17), N. P. (20), N. Ž. (22) i L. N. (15), piše Republika.

V. N. je izjavio da su oni navijači Partizana, a da su ih napali navijači Zvezde, odnosno da su imali crveno bele maske, a da su iz Surčina i Zemuna. Navodno, on je prepoznao jednog od napadača (21).

Komšija koji živi u zgradi ispod koje je bilo mnogo krvi kaže da je scena bila strašna.

- Jedan je skinuo duks i dao ga jednom od povređenih, zavezao mu je glavu koja je krvarila. Užas, ne možete da zamislite sve su to klinci koji ni ne znaju šta je život - kaže naš sagovornik.

00:25

Masovna tuča dve navijačke grupe među kojima ima povređenih

Stanari okolnih zgrada kažu za Kurir da su čili sirene policije i Hitne pomoći oko 23 sata, a navode i da je nakon makljaže cela ulica bila krvava.

- Čuli smo da je sinoć u parku bilo oko desetak mladića koji svake večere sede na klupicama i ne prave probleme, ali u jednom trenutku je došla velika grupa sa štanglama, drvenim palicama i pojurili su ih. Počela je opšta jurnjava i negde kod garaža su prebili nekoliko njih - kaže jedan od stanara dok drugi dodaje :

- Krvi je bilo na stepenicama i kod jedne garaže toliko da sam jutros kad sam naišao mislio da se dogodio pokolj.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track