FILMSKI OBRT OTMICE U BELGIJI: "Kad ti ne donesemo baklave, znaj da je kraj!" SRBI BESNI ZBOG TONE KOKAINA
Foto: screenshot

epilog otmice

FILMSKI OBRT OTMICE U BELGIJI: "Kad ti ne donesemo baklave, znaj da je kraj!" SRBI BESNI ZBOG TONE KOKAINA

Crna Hronika -

Mohamed Azai (49), zvani Lobanja kog je, prema sumnjama belgijske policije otela kriminalna grupa iz Srbije 22. februara u Anverpenu, zbog nestanka tone kokaina, u noći između nedelje i ponedeljka je pušten na slobodu i on se vratio supruzi i njihovoj deci! Kako prenose belgijski mediji, posle mesec dana zatočeništva, otmičari su ga ostavili u blizini porodične kuće. Policija je narednog dana, u utorak obavila razgovor sa njim a za otmičarima se i dalje traga.

- Mesec dana nakon što su ga pripadnici grupe srpskog narko-bosa kidnapovali na benzinskoj pumpi Mohamed Azai je ponovo slobodan čovek. Otmičari su ga ostavili u blizini kuće. On nema nikakve veze sa trgovinom kokainom, u pitanju je bila greška - rekao je za medije prijatelj otetog muškarca.

Mohamed Azai i njegova supruga
Mohamed Azai i njegova suprugafoto: screenshot, Printscreen TikTok

Azai je, podsetimo, namamljen na sastanak na jednu benzinsku pumpu, na parking na auto-putu E 19. Kriminalci, obučeni u policajce, prišli su mu i uvukli ga u automobil i to naočigled njegovog brata, koji je te večeri krenuo sa njim.

Otmičarima se trag izgubio, ali je policija sumnjala da je pozadina nestanak tone kokaina koji je nekoliko dana ranije stigao u luku Antverpen. Verovalo se da je oteti bio angažovan za pretovar droge vredne milione evra, koja je nestala. U danima potrage za Azaijem, pojavili su se i video snimci koje su otmičari poslali u javnost, na kojima je on polu go, vezan i u kojima poručuje "da su Smajli i Kralj, dva mlada kriminalca pobegla sa tovarom kokaina", vrednim 25 miliona evra. Na video zapisima, oteti ih moli da vrate drogu.

U međuvremenu, dok je još bio u zarobljeništvu, u Belgiji su odjeknule dve eksplozije koje se vezuju upravo za "lov" na Smajlija i Kinga.

Snimak Azaia napravljen tokom otmice
Snimak Azaia napravljen tokom otmicefoto: Printscreen

- Otmičari su se vremenom uverili da Mohamed, zvani Mo, nema nikakve veze sa krađom kokaina. Kada su ga ostavili u noći između nedelje na ponedeljak, bio je dobrog zdravlja. Imao je samo nekoliko ogrebotina, koje je verovatno zadobio dok se opirao otmičarima. Rekao je da su se kidnaperi dobro ponašali prema njemu. Svaki dan je dobijao sendviče, dozvoljavali su mu da se istušira, dali su mu čak da gleda i apele koje je njegova supruga influenserka objavljivala na društvenim mrežama. Vreme je provodio gledajući Netfliks, a svaki dan su mu donosili i baklave. Jasno su mu rekli "dokle god donosimo baklave, ne brini. Kada uđemo a ne nosimo, znaj da više nemamo razloga da skrivamo svoja lica i da je to kraj" - ispirčao je za medije kako je vreme u zatočeništvu proveo oteti.

Apel supruge tokom potrage
Apel supruge tokom potragefoto: Printscreen

Otmičari, za koje se veruje da su pripadnici srpkog klana, sve vreme su skrivali svoja lica i nosili maske. - Doživeo je i zastrašujuće trenutke. Neko vreme je bio zatvoren u stanu u Briselu, a nakon što su se u slučaj uključili policija i pravosuđe, prebacili su ga u stan u Holandiji. Stražari koji su ga čuvali, bili su maskirani i naoružani - otkrio je prijatelj otetog.

Kako prenose mediji, tužilac Kato Belmans je izjavio da je Azai saslušan kao žrtva otmice, ali da može da očekuje da ponovo bude ispitan. Njegov prijatelj međutim tvrdi da je on otet greškom i da je video u kom priznaje da zna šta se dogodilo sa tonom droge snimio pod prisilom "dok su držali oružje upereno u njega".

- Verovatno su ga pomešali sa Kingom, koji je suvlasnik restorana na koji je bačena bomba. Mo je jednom imao restoran sa testeninom, pa ih je možda to zbunilo - tvrde prijatelji oslobođenom Mohameda Azaia.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track