OTKLJUČALI SMO VRATA KUPATILA I VIDELI JEZIV PRIZOR! Policajka otkrila detalje pronalaska zatočene devojčice: SVI SMO DOŽIVELI ŠOK
Foto: Nenad Kostić, Shutterstock

živela kao rob

OTKLJUČALI SMO VRATA KUPATILA I VIDELI JEZIV PRIZOR! Policajka otkrila detalje pronalaska zatočene devojčice: SVI SMO DOŽIVELI ŠOK

Crna Hronika -

Policajka Jasmina Rakić koja je sa kolegama prva ušla u stan na Mirijevu u kojem je Uroš Pašajlić držao zatočenu svoju osmogodišnju ćerku ostala je u šoku zbog prizora koji, kako je istakla, za 20 godina karijere nije doživela.

- Otključali smo vrata kupatila i videli jeziv prizor. U kadi se nalazila devojčica - istakla je ona.

Kako se navodi, dete je bilo u jakni, sa kapuljačom na glavi, okruženo đubretom i smećem.

- Prišla sam devojčici i izvukla je iz kade. Bila je jako uplašena, iznemogla i drhtala je - istakla je ona.

Policajci su odmah utoplili devojčicu i predali je nadležnim institucijama.

Uroš Pašajlić, nasilje nad ženama, Mirijevo, Uhapšen
foto: Privatna Arhiva

- U službi sam već 20 godina i nikada nešto slično nisam doživela - kaže nam Jasmina Rakić. - Prvi osećaj kada smo shvatili da je devojčica živa, bilo je olakšanje, ali već u drugom trenutku, a s obzirom na njen fizički izgled, jer je delovala zapušteno i iscrpljeno, morali smo hitno da reagujemo, kako bi joj što pre bila ukazana pomoć. Devojčicu smo izvadili iz kade, nije pružala nikakav otpor, iako smo za nju bili stranci. Utoplili smo je i čekali Hitnu pomoć. Iako smo profesionalci i dugo u službi, ovo je ostavilo dubok trag na sve nas.

- To je bio događaj gde smo svi doživeli šok. Bilo je strašno. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uvek su spremni da zaštite građane i njihovu imovinu - istakla je Rakić za TV Pink.

Nasilje nad ženom i detetom, Mirijevo, nasilje
foto: Nenad Kostić

Da podsetimo jeziv slučaj zlostavljanja deteta otkriven je kada je Beograđanka I. L. prijavila policijskoj stanici Palilula da ju je muž brutalno tukao, kao i da već duže vreme drži svoju ćerkicu kao roba. Žena je imala vidljive povrede, a prema prvim informacijama izjavila je da ju je nevenčani suprug glavom udario u nos i da je tako zadobila prelom.

Policija je odmah po prijavi izašla na lice mesta i našla dete u teškom stanju. Pašajlić je uhapšen u utorak, nakon što je nekoliko dana bio u bekstvu. Policija ga je pronašla u stanu na Karaburmi, gde se krio kod jednog prijatelja. Tereti se tereti za krivična dela nasilje u porodici, protivpravno lišenje slobode, zapuštanje i zanemarivanje deteta, kao i kršenje porodičnih obaveza i određen mu je pritvor do 30 dana.

Nasilje nad ženom i detetom, Mirijevo, nasilje
foto: Nenad Kostić

Devojčica (8) koju je otac držao zatočenu još uvek je u bolnici i pitanje je kada će izaći, jer se nalazi u teškom stanju. Ona je smeštena u posebnom boksu u Tiršovoj gde ima danonoćnu negu. Ona ima osam godina, a samo 10 kilograma.

Kurir.rs/Pink

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track