Najnovije vesti

KURIR SAZNAJE: Saslušana majka dečaka ubice sa Vračara
Foto: Stefan Stojanović/ Mondo

po zahtevu tužilaštva

KURIR SAZNAJE: Saslušana majka dečaka ubice sa Vračara

Crna Hronika
11:27h

BEOGRAD - Majka dečaka ubice koji je izvršio masakr u beogradskoj osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru juče je po zahtevu Tužilaštva saslušana, saznaje Kurir.

Ona je u policiju došla da da izjavu i to u pratnji svog advokata.

Podsetimo, Tužilaštvo je pokrenulo istragu zbog sumnje na zanemarivanje i zlostavljanje.

OŠ Vladislav Ribnikar, Vladislav Ribnikar
foto: Nenad Kostić

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je po službenoj dužnosti formiralo predmet u vezi sa događajem u OŠ "Vladislav Ribnikar" od 03.05.2023. godine, kada je dečak (13) ubio devet lica i ranio još četvoro, od kojih je jedno preminulo, a kako bi se utvrdilo da li se u radnjama majke dečaka (13) stiču elementi krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

- Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena majka, da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u OŠ "Vladislav Ribnikar", kao i da se preduzmu sve druge mere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Takođe, Gradskom centru za socijalni rad, kako se dodaje, naloženo je da izvrši dijagnostičku procenu funkcionisanja porodice dečaka (13) i o tome dostavi izveštaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se navedena porodica odranije nalazila u evidenciji tog organa.

- Nakon što tužilaštvu budu dostavljeni izveštaji Policijske uprave za Grad Beograd i Gradskog centra za socijalni rad, javnost će bez odlaganja biti obaveštena o daljem toku postupka i donetim odlukama - navodi se iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva. J.S.

Kurir.rs

Bonus video:

04:15

DECA OŠ VLADISLAV RIBNIKAR SE SADA PLAŠE SAMO 2 STVARI! Predsednik Saveta roditelja škole šokirao: NE TRAŽIMO OSVETU

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja