Najnovije vesti

UHAPŠEN SUDIJA VIŠEG SUDA U NIŠU: Prisvojio više od 35.000 evra
Foto: Nenad Kostić, Shutterstock, Ilustracija

akcija SBPOK i BiA

UHAPŠEN SUDIJA VIŠEG SUDA U NIŠU: Prisvojio više od 35.000 evra

Crna Hronika
12:17h

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, u zajedničkoj akciji pripadniika SBPOK i BiA danas je lišen slobode sudija Višeg suda u Nišu I.B. zbog postojanja osnova sumnje da je u periodu od 1. januara 2014. do 1. novembra 2019. godine, u vreme dok je vršio funkciju predsednika Višeg suda u Zaječaru, izvršio krivično delo zloupotreba sluzbenog položaja na taj način sto je prekoračio granice svog službenog ovlašćenja.

Rec je 12 krivičnih predmeta gde je zahtevao od radnika računovodstva Višeg suda u Zaječaru da mu predaju novac iz sudskog depozita koji je bio privremeno oduzet u krivičnim predmetima, sa obrazloženjem da novac preuzima iz razloga vestačenja ili vraćanja licima od kojih je oduzet, a potom preuzeti novac nije uputio na veštačenje niti ga je vratio licima od kojih je privremeno oduzet, već ga je zadržao za sebe, na koji način je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 34.755 evra i 126.540 dinara.

VSS je u odnosu na ovog sudiju doneo odluku o ukidanju imuniteta.

"Osumnjičenom I. B. je određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati nakon čega će uz krivičnu projavu biti spriveden javnom tužiocu za organizivani kriminal", saopštilo je Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:33

U DANSKOJ NE BI RAZUMELI REČI MITO I KORUPCIJA: To je deo našeg kulturnog nasleđa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track