IZREŠETAO GA S LEĐA, A ONDA GA OVERIO U GLAVU: Bivši pripadnik JSO ubio glavnog beogradskog narko-dilera, dobio 15 godina zatvora
Foto: MUP Srbije

na današnji dan

IZREŠETAO GA S LEĐA, A ONDA GA OVERIO U GLAVU: Bivši pripadnik JSO ubio glavnog beogradskog narko-dilera, dobio 15 godina zatvora

Crna Hronika -

Na današnji dan pre šest godina Predrag Dangubić ubio je na Voždovcu Radovana Laketića (37) iz Pljevalja, za koga se verovalo da je glavni narko-diler u Beogradu.

Laketić je malo pre ubistva izašao iz zatvora, gde je bio zbog trgovine drogom.

Na Banjici je 2009. godine uhapšen u trenutku kada je seo u automobil, a u rancu je imao dva kilograma heroina i više od kilogram smese paracetamola i kofeina.

Pretresom su kod njega pronađena i dva mobilna telefona, kao i 700 evra. Sumnja se da su ga policajci sprečili da stigne do uličnih dilera i podeli im "robu", ali i uzme novac. U njegovom prisustvu policijski službenici su pretresli stan koji je iznajmio na Banjici.

Ubistvo, Naselje Veljko Vlahović, Radovan Laketić
foto: Dušan Stamenković

U njemu su tada pronađeni još 25 paketa sa više od 19,5 kilograma heroina, sedam paketa sa 6,4 kilograma paracetamola i kofeina, blizu pola kilograma kokaina, osam grama hašiša, 25 grama laktoze za miksovanje, dva miksera s tragovima heroina, digitalne vage za precizno merenje... Ulična vrednost droge procenjana je na oko 500.000 evra.

Dangubić (51), bivši pripadnik Jedinice za specijalne operacije, osuđen je pravosnažno na 15 godina zatvora.

Kako je potvrđeno presudom Apelacionog suda, Dangubić je kobne noći Laketića sačekao u blizini zgrade u kojoj je pokojni stanovao i kada je on izašao iz svoga automboila prišao s leđa i iz automoatskog pištolja ispalio više hitaca u njega.

"Kada je oštećeni povijen pokušao da pobegne, nastavio je da se kreće ka njemu i da puca, a kada je Laketić pao pored drveta pored parkinga, prišao je i ispalio mu projektil u glavu", navodi se u presudi koju je potvrdio Apelacioni sud.

Zločin se dogodio je jedan sat posle ponoći, a Dangubić je u Laketića ispalio osam hitaca.

Kako je Kurir ranije pisao, Predrag Dangubić je blizak je prijatelj nekadašnjeg telohranitelja Željka Ražnatovića Arkana, Zvonka Mateovića.

Zvonko Mateović
Zvonko Mateovićfoto: Marina Lopičić

"Da li je zvanično bio zaposlen kao telohranitelj Mateovića, ili mu je samo dugogodišnji prijatelj ne mogu da tvrdim, ali jeste bio uz njih, naročito dok je trajao sudski postupak za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana. Dolazio je redovno sa njim", rekao je tada izvor Kurira i dodao:

"U 'crvenim beretkama' je bio od 1997. do 2003, kada je jedinica rasformirana. Kasnije je konkurisao i za Protivterorističku jedinicu, ali nije primljen jer nije prošao bezbednosnu proveru. Inače, Dangubić je visokopozicionirani član jedne ozbiljne kriminalne grupe, a pretpostavlja se da je motiv ubistva Laketića sukob oko prodaje narkotika".

Dodao je da je Dangubić bio suvlasnik jednog kafića u Beogradu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track