"JAGODA JE ŽIVA, NIJE UBIJENA!" Devojka optuženog za ubistvo ujne u Zemunu ušla u sudnicu i sve ŠOKIRALA
Foto: Nemanja Nikolić, Printscreen/Facebook

viši sud u Beogradu

"JAGODA JE ŽIVA, NIJE UBIJENA!" Devojka optuženog za ubistvo ujne u Zemunu ušla u sudnicu i sve ŠOKIRALA

Crna Hronika -

Suđenje Miloradu M. (46) koji je optužen da je 24. jula prošle godine u dvorištu zajedničke kuće u Zemenu tesarskim čekićem ubio ujnu Jagodu Savić (67) danas je u Višem sudu u Beogradu trebalo da bude nastavljeno saslušanjem devojke optuženog, ali je sud odlučio da ona ipak ne bude saslušana. Naime, sudski veštak Branko Mandić je uvidom u medicinsku dokumentaciju devojke optuženog, ocenio da zbog njenog psihičkog stanja ona nije sposobna da da iskaz u svojstvu svedoka.

Mesto zločina
Mesto zločinafoto: Nemanja Nikolić

Međutim, kada je sudija pozvao devojku da uđe u sudnicu kako bi joj saopštio da ona neće svedočiti, ona je izgovorila samo nekoliko reči.

- Milorad nije kriv, kriv je njegov ujak, a ujna Jagoda je živa - ostavila je bez reči devojka sve prisutne u sudnici. Ovaj, kao ni njen iskaz dat u tužilaštvu, posle oduke suda da ona ne svedoči, neće biti korišćeni kao dokaz.

Inače, prema nezvaničnim informacijama, devojka za koju je procenjeno da nije u stanju da da iskaz, kobnog dana je navodno sedela i pila kafu sa optuženim, a nakon toga on je, kako se sumnja, ustao i otišao u dvorište u kom je ujna širila veš i ubio je.

Podsetimo, optuženi Marić se tereti da je ujnu više puta ujnu udario u glavu, a potom sam pozvao policiju i rekao šta je uradio. Međutim, kada je patrola došla, odbio je da im otvori vrata, pa je policija morala da upotrebi suzavac i razvali vrata. - Posle hapšenja, na saslušanju u tužilaštvu izjavio je da je sa ujakom i ujnom bio u sukobu oko imovine, ali i da "oni imaju mašinu za čitanje misli i da su mu glasovi iz mašine rekli da mora da je ubije" - podseća sagovornik Kurira.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track