SASLUŠAN MUŠKARAC KOJI JE PRETIO PREDSEDNIKU VUČIĆU: Izneo odbranu, tužilaštvo traži pritvor!
Foto: Petar Aleksić

više javno tužilaštvo u beogradu

SASLUŠAN MUŠKARAC KOJI JE PRETIO PREDSEDNIKU VUČIĆU: Izneo odbranu, tužilaštvo traži pritvor!

Crna Hronika -

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan producent B. S., koji se sumnjiči da je na protestu "Srbija protiv nasilja" 3. juna 2023. godine u Beogradu nosio transparent na kojem je bila okačena lutka sa likom predsednika Republike Aleksandra Vučića, sa obmotanim koncem oko vrata i oborenom glavom, tako da aludira na vešanje.

- B.S. se tereti da je izvršio krivično delo pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja i na saslušanju je izneo svoju odbranu. Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogrdu da odredi pritvor B. S. da ne bi uticao na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo - saopšteno je iz tužilaštva.

Sumnja se, kako se navodi, da je okrivljeni kao učesnik protesta "Srbija protiv nasilja" uputio preteću poruku predsedniku Srbije u nameri ugrožavanja ustavnog uređenja i bezbednosti Srbije, te pozivao građane i podsticao ih da silom i primenom nasilja svrgnu sa vlasti najviše državne organe, tako što je nosio transparent na kojem je bila okačena lutka sa likom predsednika Republike sa obmotanim koncem oko vrata i oborenom glavom, tako da aludira na vešanje.

- Fotografija pomenutog transparenta i lutke objavljena je na društvenim mrežama i portalima te je bila dostupna velikom broju građana - dodaje se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track