Najnovije vesti

"SIN TRAŽIO EKSHUMACIJU TELA POKOJNOG OCA I OTKRIO MONSTRUOZAN ZLOČIN" Radenković: O ovom slučaju učili smo u policijskoj školi
Foto: Kurir TV, Nemanja Nikolić

kurir TV

"SIN TRAŽIO EKSHUMACIJU TELA POKOJNOG OCA I OTKRIO MONSTRUOZAN ZLOČIN" Radenković: O ovom slučaju učili smo u policijskoj školi

Crna Hronika

Srbiju je nedavno potresla vest da su majka i dve ćerke brutalno tukle i do smrti davile rođaka zbog sukoba oko podele kuće.

Još jedna bizarna priča desila se u susednoj Hrvatskoj kada su sestra i brat zatvorili u podrum i mučili drugog brata nakon što su saznali da je on jedini naslednik zaostavštine pokojnog oca jer je sa ocem pre njegove smrti potpisao ugovor o doživotnom izdržavanju.

Ako je po nečemu, nažalost, poznat ovaj prostor to su porodične svađe oko nasledstva. Nažalost, nekada imaju i najgori mogući ishod.

Podela imovine često bude okidač za porodične sukobe. Mnogima zvuči neverovatno da se zbog novca, ili nekoliko kvadrata posvađaju najbliži. Ali to je realnost i takvih slučajeva je mnogo.

Gosti Olje Lazarević, voditeljke jutarnjeg programa Redakcija na Kurir TV, bili su kriminolog Dejan Radenković i advokat Aleksandar Radivojević.

Najpre su se dotakli monstruoznog trostrukog ubistva u Aleksincu čiji se sudski epilog očekuje danas, kada će optuženom Goranu Džoniću biti izrečena presuda.

03:09

SIN ZAHTEVAO EKSHUMACIJU TELA POKOJNOG OCA I OTKRIO MONSTRUOZAN ZLOČIN Radenković: O ovom slučaju učili smo u policijskoj školi

- Zaprećena je vrlo visoka kazna, to je krivično delo teškog ubistva, a optuženom preti kazna doživotnog zatvora. Iz medija smo saznali da je navodno potpuno precizno i tačno otkriveno činjenično stanje. Kakva god presuda da bude, i tužilaštvo i odbrana imaće pravo žalbe. Pravno, ovaj procej nije problematičan, a ostaju moralna i etička pitanja - smatra Radivojević.

Potom se prešlo i na glavni povod, a to su ubistva zbog nasledstva.

- Specigično za ovo krivično delo je da je uvek koristoljublje motiv izvršenja i postoji totalni umišljaj izvršioca. Čini ga specifičnim jer je ono ili posredno ili neposredno izvedeno od bliskog srodnika. U dugogodišnjoj policijskoj karijeri sam se susretao sa sličnim slučajevima. U školi smo učili o slučaju kad je čovek na selu sahranio oca s potvrdom lekara, koji mu je bio prijatelj. Ispostavilo se da je u pitanju pastorče, a kad je pravi sin naložio ekshumaciju, saznalo se da je čovek ubijen - prisetio se Radenković.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track