UHAPŠEN DIREKTOR RUKOMETNOG KLUBA IZ SRBIJE! Otkriveno šta je godinama radio
Foto: Shutterstock

nezakonite radnje

UHAPŠEN DIREKTOR RUKOMETNOG KLUBA IZ SRBIJE! Otkriveno šta je godinama radio

Crna Hronika -

U nastavku odlučne borbe protiv korupcije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, UКP, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Кraljevu, uhapsili su A. M. (51) iz Jagodine zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica čime je, kako se sumnja, oštetio državni budžet za 15.590.123 dinara.

On se sumnjiči da je kao odgovorno lice Ženskog omladinskog rukometnog kluba Jagodina, tokom 2019. i 2020. godine, nezakonito prisvojio novac u iznosu od 4.590.123 dinara koji je podizao sa računa kluba na ime troškova sportskih organizacija i službenih putovanja od kojih većina nije realizovana, kao i da nije isplaćivao dnevnice za realizovana putovanja.

Takođe, kako se sumnja, A. M. je, tokom 2021. godine, pribavio korist advokatima omogućivši im isplatu 11 miliona dinara sa računa kluba za usluge pravnog savetovanja iako je za ove usluge, bez novčane nadoknade, mogao da angažuje pravnike drugih sportskih saveza.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track