Prerušeni u muža i ženu oteli džak para

Spektakularna pljačka

Prerušeni u muža i ženu oteli džak para

Crna Hronika -
Dvojica razbojnika presrela u Novom Beogradu dostavljača novca za EFG banku i otela mu kesu sa dva i po miliona dinara

BEOGRAD - Kao na filmu!Glumeći bračni par, dvojica zasad nepoznatih razbojnika, naoružana suzavcem, opljačkala su juče oko 11 sati na Bulevaru Milutina Milankovića dostavljača novca za EFG banku, kom su oteli vreću sa ukupno dva i po miliona dinara!- Razbojnici su radnika čekali u uskom tunelu iza obližnje pošte. Kad su ga videli da nailazi, krenuli su ka njemu. Jedan je gurao kolica, dok je drugi povijene glave, sa perikom i naočarima izigravao njegovu ženu. Pošto je radnik pomislio da je u pitanju bračni par, ništa nije posumnjao - kaže izvor iz istrage.Kad im je prišao dovoljno blizu, jedan od razbojnika je munjevito, iz sve snage, gurnuo kolica na dostavljača novca i poprskao ga suzavcem!- Kurir je bio potpuno iznenađen, što je iskoristio drugi razbojnik, prišao mu i oteo mu iz ruke vreću s novcem - kazao je naš izvor.Posle pljačke, razbojnici, koji su osim plave perike imali suzavac i crne naočare za sunce, pobegli su na različite strane. Jedan je s plenom u ruci otrčao niz Treći bulevar, a drugi niz Bulevar Milutina Milankovića.- Prolazio sam sa suprugom i video kad su lopovi oteli vreću s parama, ali sve se toliko brzo dogodilo da nisam stigao da shvatim o čemu je reč! Znam da sam pomislio: „Kakva je ovo glupa igra“, a tek kad je radnik počeo da doziva pomoć, postalo mi je jasno da je reč o pljački! I dalje ne verujem da su lopovi tako brzo delovali, više je ličilo na film nego na stvarni život - ispričao je jedan očevidac.

Kurir kojeg su opljačkala dvojica razbojnika
Kurir kojeg su opljačkala dvojica razbojnika

Bizarne pljačke6. januar 2004 - jednu od najspektakularnijih pljački koja se dogodila na ovim prostorima izvela je banda maskirana u sveštenike! Njih trojica upala su u ekspozituru Rajfajzen banke u Zemunu na Badnje veče i uz reči „Hristos se rodi, ovo je pljačka“ iz sefa odneli 100.000 evra, 19.000 dolara, 11.000 švajcarskih franaka i četiri miliona dinara!od juna 2010. do maja 2011. - Andrija Jovanović (29), poznatiji kao „fensi pljačkaš„, opljačkao je ukupno šest banaka i odneo plen od oko 40. 000 evra. „Fensi pljačkaš„ proslavio se noseći firmirana i skupa odela i predstavljajući se kao klijent banaka koje je pljačkao.20. novembar 2011 - nepoznati razbojnik opljačkao je filijalu KBC banke, a potom se uz osmeh zahvalio i dodao: „Vidimo se opet.“

Svedoci opisali razbojnike- Iako su očevici bili prilično zbunjeni, nekolicina njih je pljačkaše opisala kao mladiće stare oko 30 godina, visine oko 180 centimetara. Jedan od njih je na sebi imao zelenu jaknu, periku i naočare za sunce, a drugi teget trenerku - ispričao je Kurirov izvor iz istrage.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track