Najnovije vesti

KURIR OTKRIVA! OVO JE VOĐA GRUPE KOJA JE PALA ZBOG 324 KG KOKAINA: Bio perspektivni fudbaler, godinama živeo na Ibici! (FOTO)
Foto: MUP Srbije, printscreen/elconfidencial

tužilaštvo za organizovani kriminal

KURIR OTKRIVA! OVO JE VOĐA GRUPE KOJA JE PALA ZBOG 324 KG KOKAINA: Bio perspektivni fudbaler, godinama živeo na Ibici! (FOTO)

Crna Hronika
12:22h

Šestočlana grupa, za koju se sumnja da je deo Balkanskog katrela, uhapšena je juče na teritoriji Beograda i Pančeva, a kao glavni pripadnik označen je Živko Bakić (40) inače bivši perspektivan fudbaler Crvene zvezde, saznaje Kurir!

- Bakić je krajem 90-ih i početkom dvehiljaditih bio perspektivan fudbaler, igrao je desnog beka u Crvenoj zvezdi. Iako su mu progrozirali blistavi karijeru okrenuo se drugim stvarima - kaže izvor Kurira.

Šestorica muškaraca iz Srbije, na čelu sa Živkom Bakićem su, da podsetimo, uhapšeni juče u velikoj međunarodnoj akciji i to zbog šverca kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u zemlje Evrope, a 324 kilograma kokaina zaplenjeno im je u Solunu u Grčkoj u septembru 2021. godine.

Živko Bakić, Kokain, Hapšenje
foto: Printscreen/elconfidencial

Bakić je posle fudbalske karijere i tragične smrti brata, početkom dvehiljaditih, počeo da živi po inostranstvu, a najviše vremena proveo je na Ibici.

Španska policija uhapsila ga je 2014. godine sa grupom muškaraca zbog trgovine drogom, iako je njegova odbrana tada objašnjavala da on ima boravišnu dozvolu i legalan biznis kojim se bavi.

- On se tada bavio iznajmljivanjem smeštaja turistima u Španiji i to je bio njegov zvaničan posao, ali je sa grupom ljudi pao zbog droge i tamo je u zatvoru proveo više od dve godine - podseća naš izvor.

Prema njegovim rečima, Bakić je predvodio ovu grupu čiji je kokain zaplenjen u Grčkoj. Još se ispituje na koji način su povezani sa Balkanskim kartelom i da li imaju veze i sa drugim kriminalnim klanovima.

Život na visokoj nozi

Osumnjičeni su uhapšeni na različitim lokacijama, a na objavljenom video snimku prikazan je sav luksuz u kom su uživali, a koji su priuštili, kako se sumnja, upravo od prodaje kokaina - navodi izvor Kurira i dodaje:

- Zaplenjena je veća količina novca u stranoj valuti, evri, ali i platne kartice. Osumnjičeni su uhapšeni u luksuznim vilama i stanovima, od kojih jedna kuća ima i bazen, ležaljke i velepnp dvorište.

Na snimku je prikazano i šest satova marke "roleks" i "filip patek", kao i pet automobila marke BMW, "audi", "nisan" i "mercedes".

Kurir.rs / Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja