Najnovije vesti

CEO GRAD PRIČAO DA JE KNELE OTEO PORŠE SUZANI MANČIĆ! A niko nije znao ČIJI JE TO AUTO! Devojka žestokog momka SVE OTKRILA
Foto: Zorana Jevtić, Matija Davidović

CEO GRAD PRIČAO DA JE KNELE OTEO PORŠE SUZANI MANČIĆ! A niko nije znao ČIJI JE TO AUTO! Devojka žestokog momka SVE OTKRILA

Crna Hronika -

Aleksandar Knežević Knele devedesetih je bio spreman da se zakači s bilo kim, ne pitajući i ne razmišljajući o tome s kim se zamera.

Sem što je bio kriminalac, Knežević je bio takozvani žestok momak, predvodnik dizelaške generacije, a pojedini su ga nazivali i „princem beogradskog asfalta“. Godinama se spekulisalo da li je loto devojci Suzani Mančić oteo automobil po kojem je bio prepoznatljiv, jer je samo taj automobil „žarko želeo“.

Imao je 21 godinu kada je ubijen. Imao je kratak fitilj, učestvovao je u brojnim pucnjavama i tučama. Nekoliko puta je pucano i na njega, ali je uspevao, pod srećnim okolnostima, da izbegne metke. Prvi je furao firmirane trenerke i kajle oko vrata, vozao se po Beogradu crvenim „poršeom“. Svedoci kažu da je imao kratak fitilj samo onda kada je neko bio drzak i bahat, ali se pričalo i to da je inače važio za „kulturnog i uljudnog“ i da je svaki sukob želeo da reši mirnim putem. Kažu da je bio šmeker i lepak za žene, voleo je brze vožnje automobilima i motociklom, ali i da je štitio slabije od sebe.

Aleksandar Knežević Knele
foto: Printskrin

Godinama se spekulisalo da je bahato uzeo „porše“ voditeljki Suzani Mančić, jer ga je želeo. Prema pisanju medija, prvi vlasnik automobile bio je Vlada Kovačević Tref, a sledeći vlasnik bila je loto devojka. Dugo su kružile priče po prestonici da je Knele obožavao taj automobil i da je samo rešio da ga uzme od voditeljke. Međutim, njegova devojka i najveća ljubav konačno je to demantovala, posle više od 20 godina.

- Nije tačno da je Knele oteo Suzani automobil! Bila sam sa njim kada ga je kupio od njenog muža, na Bubanj potoku - navodi se na Fejsbuk stranici „Legende devedesetih“.

Od odlikaša do Vukovog telohranitelja

Knele je rođen 27. aprila 1971. godine u Beogradu. Bio je odličan đak, a u tinejdžerskim godinama je ozbiljno povredio oči kada je uperio blic aparata u lice. Devojka kaže da je znao mnogo tajni i „da je bio jači od države, mogao je da okupi mnogo ljudi, a to sistem nije mogao da dopusti“. Bio je kratko na ratištu u Hrvatskoj 1991. godine, a potom je iste godine sa Giškom i Branislavom Matićem Belim učestvovao u čuvenim demonstracijama 9. marta. Posle toga je postao zvanični telohranitelj Vuka Draškovića.

Suzana Mančić, Aleksandar Knežević Knele
foto: Vladimir Šporčić, Stefan Jokić

Njegova devojka je rekla da je bio kralj omladine Balkana i car Beograda, da su ga svi uvažavali, da je bio fenomen kakav se retko rađa. Oko Kneleta se uvek okupljalo jato momaka i devojaka.

- Knele se brzo vezivao za drugove i tražio je od njih doslednost. Mnogi su se šlepali uz njega da bi koristili njegove pare i popularnost. On nigde nije morao da plaća, gde god je ušao, čekao ga je VIP separe. Bio je senzacija gde god da se pojavi, svi su se okretali i blenuli u njega. Čim sedne, oko njega krenu da se okupljaju kao da je svetska zvezda. Svi su se hvalili što ga poznaju. Bio si neko ako si bio viđen u Kneletovom društvu - ispričala je Kneletova devojka, a prenosi portal „Legende devedesetih”.

Dobra dela?

Osim po brutalnosti, Knele je, prema rečima poznanika, bio poznat i po dobrim delima koja je činio za slabije. Njegova devojka kaže da Saša nije voleo cigarete i da bi samo ponekad zapalio u društvu. - Sećam se kako smo se vozili u BMW-u i bacali boksove „marlbora” domcima na Autokomandi - kaže Kneletova ljubav.

Kneletova smrt i dan-danas spada u najmisterioznije slučajeve, jer počinioci nikada nisu pronađeni, a niz jezivih detalja obeležio je njegovu likvidaciju. Reč je o čuvenom apartmanu 331 Hotela „Hajat“ u Beogradu. U tom apartmanu je ubijen 28. oktobra 1992., a sutradan je pronađen krvav na stomaku.

Ćentinom zetu oteo džip

Po Beogradu se i dalje prepričava događaj kada je Knele, navodno, jedne noći u prepunoj kockarnici Hotela „Jugoslavija“ pred svim gostima prišao jednom muškarcu, skinuo mu s ruke „roleks“ i uzeo ključeve od džipa „krajsler vrangler“. Navodno, čovek koga je ponizio pred svima bio je Miodrag Cvetinović, zet Radeta Ćaldovića Ćente, i šuškalo se da je to bio početak njegovog kraja.

(Kurir.rs / Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track