Najnovije vesti

"U BARU UZETA BLINDA MINJI ŠAKOVIĆU!" Otkrivena Skaj prepiska kavčana i prljavih policajaca: ZVICER ZAKUKAO "ĐE JE BIO SMRAD?!"
Foto: Privatna Arhiva, Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

"U BARU UZETA BLINDA MINJI ŠAKOVIĆU!" Otkrivena Skaj prepiska kavčana i prljavih policajaca: ZVICER ZAKUKAO "ĐE JE BIO SMRAD?!"

Crna Hronika - 10:50h

Uhapšeni Petar Lazović, bivši policajac je Radoja Zvicera šefa "kavčana" i odbeglog kolegu Ljubu Milovića obaveštavao o svim policijskim radnjama protiv pripadnika suparničke kriminalne grupe, pa je tako preko Skaja javio u da je 2020. oduzeo blindirani auto pokojnom Miliću Minji Šakoviću, visokorangiranom pripadniku škaljarskog klana.

Kako dalje navode crnogorske Vijesti, Lazović kojise nalazi od prošle godine u spuškom zatvoru to je učinio 24. avgusta 2020. godine, nakon što su njegove kolege u Baru oduzele vozilo sada pokojnog Milića Minje Šakovića, proizlazi iz transkripata razgovora vođenih preko zaštićene Skaj aplikacije, koje je Europol dostavio crnogorskim istražiteljima.

ubijeni milić minja šaković
ubijeni milić minja šakovićfoto: Privatna Arhiva

- Da znate da je u Baru uzeta blinda Minji Šakoviću? - šalje Lazović tog dana vođi Radoju Zviceru i Ljubu Miloviću, prenose Vijesti.

Odmah nakon te poruke poslate u grupni čat, Lazović, tadašnji neformalni vođa Odseka za posebnu operativnu podršku Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije (SPBOK), šalje i fotografije automobila koji su njegove kolege zaplijenile.

- Đe je bio smrad? - pita Zvicer, a Milovića zanima čije su "blinde" ruskih tablica na šlepi.

odbegli vođa kavačkog klana radoje zvicer
odbegli vođa kavačkog klana radoje zvicerfoto: detective-info.com.ua

Obojica dobijaju objašnjenje. Lazović ih izveštava da policija još ne zna za koga je stigao taj automobil, i da su Šakovićev oduzeli čekajući ko će da dođe do blinde ruskih registarskih oznaka.

- Ne znamo još. Čekaju je još, pa čekajući nju naletio Minja - piše Lazović, u to vreme pripadnik Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, kojim je rukovodio njegov otac Zoran Lazović.

Nakon toga prosleđuje im i fotografiju automobila na kojem su ruske registarske oznake, a šef kavačkog klana šalje poruku da je Šakoviću oduzet i telefon.

- I tel je Minji uzet. Čije su ono dve blinde u NK? - pita Zvicer policajce, a Milović mu odgovara pitanjem - đe su?

marko miljković, nebojša bugarin, veljko belivuk, radoje zvicer, petar lazović i ljubo milović
marko miljković, nebojša bugarin, veljko belivuk, radoje zvicer, petar lazović i ljubo milovićfoto: Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

- Bile u NK, neki đede ih na obveznice carinio - odgovara Zvicer.

Kavčani nakon toga raspravljaju o tome kome je namenjen blindirani automobil sa ruskim tablicama.

- Kome li su ovu hteli dat, možda Ulami, pošto je Ulama do sada pozajmljivao - šalje Milović.

- Pitaću ture đe ga je - dodaje Milović, a iz prepiske koju intenzivno vode tih dana proizlazi da tim pogrdnim nadimkom oslovljava Baranina Edmonda Mustafu, pripadnika škaljarskog kriminalnog klana, koji je u leto 2020. godine bio pod navodnom kontrolom Lazovića i Milovića.

Milović tada iznosi i svoj plan za Mustafu, a Zvicer dvojicu policajaca pita "Imate li ga snimljeno đe špija?" i dobija potvrdan odgovor.

"Sa kim on piše od njih?!, pita Zvicer, na što mu Milović odgovara -"Sa Jovom sigurno. Rekao mi je da je Ulami davao blindu".

Šef kavačkog klana konstatuje da on (Mustafa) “može da ih prospe”.

mesto ubistva milić minje šakovića u budvi
mesto ubistva milić minje šakovića u budvifoto: Printscreen Pink Tv

Milović, koji prethodno traži da se za tog Baranina obezbedi kriptovana aplikacija, poručuje da će se to dogoditi “kada mu ovo završe”.

“Onda ga polako stiskam da me informiše. Ako ne bude produktivan, onda mu ide represija i ucena. Vazda ga možemo izgoret. To nam je najlakše”, šalje Milović.

Lazović je, podsetimo, uhapšen 18. jula 2022. godine u Podgorici, godinu nakon što je Europol tadašnjem Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) dostavio spise koji ga teško optužuju - da je radio za mafiju, a ne protiv nje.

Inače, dosadašnjim prikupljenim materijalom može se utvrditi da je Lazović bio dobar sa odbeglim Zvicerom i Milovićem, koje naziva braćom i prijateljima. Takođe, u presretnutim porukama može se vidite kako Lazović ispunjava zadatke koje dobija od Zvicera, pa se to kosi sa njegovom dosadašnjom odbranom da je radio protiv njih, a ne za njih. Petar Lazović je do sada nekoliko puta sudu nudio milionska jemstva za slobodu, međutim od sada je svako odbijeno.

(Kurir.rs - Vijesti)

Bonus video:

02:44

ŠKALJARSKI VS KAVAČKI KLAN: Šestogodišnji rat odneo više od 50 žrtava (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track