Najnovije vesti

OTKRIVAMO! DŽESI "PRLJAVA ZNAČKA" PUŠTENA IZ PRITVORA: Evo ko je Australijanka, osumnjičena da je s mužem bacala bombe Kosmajcima!
Foto: Printscreen/Facebook, Zorana Jevtić

novi detalji

OTKRIVAMO! DŽESI "PRLJAVA ZNAČKA" PUŠTENA IZ PRITVORA: Evo ko je Australijanka, osumnjičena da je s mužem bacala bombe Kosmajcima!

Crna Hronika - 13:45h

Džesika R. T. (39) koja je u petak uhapšena sa suprugkom Dušanom Krstićem (57), zvanim Duca sa Olimpa, zbog sumnje da su planirali i organizovali ubistva dece pokojnog Dragoslava Kosmajca, Lazara i Milice, bila je policajka u Australiji!

Kako Kurir nezvanično saznaje, na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, ona je negirala da je učestvovala u ovim krivičnim delima, tvrdeći da joj suprug nikada nije pominjao Dragoslava Kosmajca.

Dušan Krstić i Džesika R. T.
Dušan Krstić i Džesika R. T. foto: Printscreen/Facebook

- Ona je izjavila da ne samo da joj suprug nikada nije pominjao Kosmajca, već da uopšte nije znala za spiskove, skice i mape koje je, kako se sumnja, Dušan Krstić pravio. Navela je i da nije znala ni da ima toki-vokije - otkriva izvor Kurira.

Podsetimo, Krstić se sumnjiči da je planirao da ubije decu pokojnog kontroverznog biznismena sa Zvezdare, jer ga je navodno krivio za podmetanje bombe pod automobil u kom su bili njegova prva žena i deca, ali i za likvidaciju kuma Gorana Marjanovića, zvanog Goksi Bombaš 1995. godine.

Inače, kako saznajemo, Džesika je majka četvoro dece koja su sa njom i Dušanom Krstićem živela u jednom selu u blizini Ljiga, gde je bračni par i uhapšen. Ona je objasnila da je Krstića upoznala u Australiji pre pet godina i da su se sa njenom decom, pre godinu i po dana, preselili u Srbiju, gde su se i venčali pre šest meseci.

- Navodno je ispričala da su iz Ljiga povremeno dolazili u Beograd, ali kod prijatelja i njegove rodbine, ali da ništa o bombama ne zna - dodaje sagovornik Kurira.

Akcija policije i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, podsetimo, usledila je pošto su na vilu u Žabljačkoj u kojoj Lazar Kosmajac živi sa majkom 7. novembra, a potom i u dvorište kuće u kojoj u Ulici Milana Rakića živi njegova sestra Milica pronađene bombe.

- Osumnjičeni su na saslušanju negirali izvršenje krivičnog dela, s tim što Dušan K. nije želeo da iznosi odbranu - saopšteno je posle saslušanja iz tužilaštva.

Vila u kojoj živi Lazar Kosmajac
Vila u kojoj živi Lazar Kosmajacfoto: Kurir

Sudija za prethodni postupak, posle saslušanja, Dušanu Krstiću je odredio pritvor do 30 dana, dok je Džesika puštena, ali joj je određena mera zabrane napuštanja boravišta, zatim da se javlja policiji svakog 15. u mesecu, a oduzet joj je i pasoš.

Podsetimo, sumnja se da je Dušan Krstić, zvani Duca sa Olimpa 7. novembra u dvorište porodične kuće Lazara Kosmajca, aktivirao i bacio ručnu bombu, koja nije ekspodirala, da bi sutradan u dvorište porodične kuće prvog komšije bacio drugu ručnu bombu koja je eksplodirala.

Zatim je Dušan K, kako se sumnja, 15. novembra u dvorište porodične kuće Milice Kosmajac aktivirao i bacio treću ručnu bombu, koja nije ekspolodirala.

Osumnjičena Džesika R.T. se sumnjiči da mu je pomagala u izvršenju krivičnih dela, tako što je vodila računa da niko ne uoči šta rade, čuvala stražu, obezbeđivala vozilo i čekala Dušana Krstića.

Policijski službenici su u "mercedesu" pronašli svesku u koju je on zapisivao podatke o porodici oštećenih, njihovim vozilima, nekretninama, obezbeđenju koje imaju, kao i dva sredstva za komunikaciju koja su koristili prilikom izvršenje krivičnih dela.

Inače, kako saznajemo, Dušan Krstić nije ranije osuđivan.

(Kurir.rs/ J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track