Tužilaštvo: Potpuna dokumentacija o Nubi

Tužilaštvo: Potpuna dokumentacija o Nubi

Crna Hronika -
Policija je analizirala celokupnu dokumentaciju koja se odnosi na izdavanje, ne samo građevinske, već i prethodnih lokacijskih dozvola preduzeću Nuba invest, kao i postupanje Ministarstva povodom zahteva drugih investitiora za izdavanje dozvola", navodi se u saopštenju

BEOGRAD - Republičko javno tužilaštvo saopštilo je da je značaj i količina novih podataka i informacija dobijenih posle decembra 2010. godine, a do kojih je došla policija, omogućilo poketanje postupka u vezi sa izdavanjem građevinskih dozvola preduzeću Nuba invest.

U saopštenju se navodi da je povodom mišljenja tog tužilaštva iz decembra 2010. godine, o zakonitosti izdavanja građevinske dozvole preduzeću Nuba invest, treba imati u vidu da je ono zasnovano na analizi samo dela dokumentacije koju je tužilaštvu u tom momentu dostavilo Minstarstvo životne sredine i prostornog planiranja, što je tužilaštvo izričito i navelo u svom aktu.

"Policija je analizirala celokupnu dokumentaciju koja se odnosi na izdavanje, ne samo građevinske, već i prethodnih lokacijskih dozvola preduzeću Nuba invest, kao i postupanje Ministarstva povodom zahteva drugih investitiora za izdavanje dozvola", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su pored toga objavljeni i razgovori sa zaposlenima koji su ukazali na neregularnosti povodom izdavanja dozvola.

"Značaj i količina novih podataka i informacija koje Republickom javnom tuzilastvu u decembru 2010 nisu bile poznate, a do kojih je posle toga došla policija, omogućili su pokretanje ovog postupka", poručuju iz Republičkog javnog tužilaštva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track