UPAD U ZGRADU VLADE: S pištoljem krenula kod Vučića

Sprečena tragedija

UPAD U ZGRADU VLADE: S pištoljem krenula kod Vučića

Crna Hronika -
Nezadovoljna radom suda, Ljiljana M. (54) iz Vrbasa pokušala naoružana da uđe u zgradu Vlade s namerom da se ubije ako joj prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić ne pomogne

BEOGRAD - Bezizlazna situacija!Ljiljana M. (54) iz Vrbasa pokušala je u petak ujutru s pištoljem u džepu da uđe u zgradu Vlade Srbije kako bi, navodno, razgovarala s potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem!

Potresena žena tvrdila je da je nezadovoljna radom pravosudnih organa i zapretila da će se ubiti ako je Vučić ne primi i ne pomogne joj!- Ispred zgrade u Nemanjinoj ulici došla je žena u crnom kaputu. Držala je ruke u džepovima i javila se pripadnicima obezbeđenja. Rekla je da ima problem i da želi da razgovara s potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem. Pričala je da joj je dete ubijeno i da ima primedbe na rad pravosuđa. Bila je uznemirena i rekla je da će se ubiti ukoliko je ne puste da uđe u zgradu - priča izvor Kurira.Pripadnici obezbeđenja određenih ličnosti i objekata odmah su reagovali.- Sve se dešavalo ispred zgrade. Čuvari su ručnim detektorom metala u džepu Ljiljane M. našli pištolj kom je metak bio u cevi! Odmah su pozvali šefa i nakon pet minuta uspeli su, bez upotrebe sile, da oduzmu oružje od žene - kaže naš sagovornik.Ljiljana M. do dolaska policijske patrole nije prestajala da plače.- Jaukala je i govorila da nije videla drugi izlaz iz agonije. Prevezena je u bolnicu zbog lekarskih pregleda, a protiv nje će biti podneta krivična prijava - kaže izvor Kurira.Na ovaj nesvakidašnji čin Ljiljanu M. je, kako je sama rekla, naterala muka. Sin Marko joj je ubijen 2001. u kafiću u Vrbasu, a ona nije bila zadovoljna radom pravosudnih organa. O tome je pričala za Kurir i u decembru 2003. godine.- Kad je Marko 1999. bio u KPD Sremska Mitrovica, dolazili su mu policajci i pripadnici DB i tražili od njega da ubije jednog zvaničnika MUP Srbije! Pretili su mu da će ga uništiti ako to ne uradi. Marko je odbio da ubije tog čoveka, pa je u zatvoru brutalno pretučen. Nakon izlaska na slobodu je ranjen, a onda i 2001. ubijen. Kucala sam na svačija vrata kako bih saznala ko mi je ubio sina. Stigla sam i do majke Milorada Ulemeka Legije, koja mi je rekla da će pitati sina ko je kriv za smrt mog Marka. Posle mi je ona prenela Miloradovu poruku: Marka je ubio DB. Nemam razloga da mu ne verujem, mogao je da kaže da ne zna ili da ga ostavim na miru - rekla je tada Ljiljana M.

Ubijeni Marko M.
Ubijeni Marko M.

Vučić nije bio u zgradi

U kabinetu prvog potpredsednika Vlade za Kurir su rekli da ih je obezbeđenje informisalo o incidentu.- Potpredsednik Vlade u tom trenutku uopšte nije ni bio u zgradi Vlade - kratko su rekli u kabinetu Aleksandra Vučića.

Smirivao je šef obezbeđenja- Nakon što su pripadnici obezbeđenja razoružali Ljiljanu M., njihov šef odveo je potresenu ženu u svoju kancelariju. Pričao je s njom i pokušavao da je smiri. Govorio joj je da samoubistvo nije rešenje - kaže naš sagovornik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track