APELACIONI SUD: 12 godina za ubistvo majke
Foto: KURIR

Potvrđena presuda

APELACIONI SUD: 12 godina za ubistvo majke

Crna Hronika -
Apelacioni sud potvrdio je presudu Višeg suda u Negotinu kojom je Mića Punović osuđen na 12 godina zatvora jer je pijan brutalno pretukao, a zatim i zadavio svoju majku

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 12 godina zatvora Miću Punovića (38), iz sela Manastirica kod Kladova, jer je u decembru 2011. pijan brutalno pretukao, a potom zadavio svoju majku Jelisavetu (73), jer mu nije dala pare za rakiju.

Tom odlukom potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Negotinu kojom je Paunović osuđen zbog izvršenja krivičnog dela ubistvo, objavljeno je na sajtu Apelacinog suda.

Osuđen je jer je 2. decembra 2011. po povratku kući iz lokalne kafane od majke zahtevao novac kako bi se vratio u kafanu i nastavio da pije, ali ga je ona odbila.

"Konflikt je kod njega izazvao nagli porast emocionalne napetosti - afekta besa srednjeg stepena, pa ju je najpre više puta udario pesnicom u lice, a zatim je desnom rukom uhvatio za vrat stegao je, da bi je nakon toga gurnuo tako da je pala dole, da bi nastavio da je udara pesnicom u predelu lica i tela, šutirajući je istovremeno, da bi je zatim snažno stegao oko vrata i držao je tako sve dok nije prestala da daje znakove života", navodi se u presudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track