Bivšem predsedniku opštine Alibunar sedam godina robije

U Pančevu osuđen Danijel Kišmarton

Bivšem predsedniku opštine Alibunar sedam godina robije

Crna Hronika -
Član DS Danijel Kišmarton (36) zloupotrebom službenog položaja uzeo više od četiri miliona dinara, piše u presudi

BEOGRAD - Ali-baba iz Alibunara!Danijel Kišmarton (36), član DS i bivši predsednik opštine Alibunar, osuđen je u Višem sudu u Pančevu na sedam godina zatvora zbog toga što je zloupotrebom službenog položaja sebi i dvojici saradnika pribavio više od četiri miliona dinara! Osim Kišmartona, optuženi su bili i otac i sin Dragan i Vladimir Stanojević, ali su oni s tužilaštvom sklopili sporazum o priznanju krivice.Tokom suđenja utvrđeno je da je bivši policajac Kišmarton, koji je bio i predsednik opštinske komisije za pomoć izbeglicama, dobio 5,6 miliona dinara od Komesarijata za izbeglice. Taj novac je trebalo da utroši na kupovinu građevinskog materijala za izbeglička domaćinstva, a ostatak da podeli kao jednokratnu pomoć.- Umesto toga, Kišmarton je prvo nezakonito podelio 100.000 dinara na ime naknade za rad članova komisije, a zatim je 5,5 miliona dinara avansno uplatio firmi „SV komerc“ iz Vladimirovaca, čiji su vlasnici bili Stanojevići. Oni su dali najpovoljniju ponudu za nabavku građevinskog materijala, iako nikad nije ispoštovan postupak javne nabavke, a takođe nije bilo predviđeno ni avansno plaćanje - rekao je sagovornik Kurira.Sledeći Kišmartonova uputstva, Stanojevići su više od 1,8 miliona uplatili osobama koje ne ispunjavaju uslove za dobijanje pomoći!- Tako je Kišmarton sebi i drugima pribavio protivpravnu imovinsku korist od oko dva miliona dinara - kazao je naš sagovornik i dodao da je Kišmarton, između ostalog, plaćao i čišćenje snega firmi koja to nikad nije radila!(M. D.)

Optužen za primanje mitaViše tužilaštvo u Pančevu podiglo je optužnicu protiv Kišmartona i zbog primanja 5.000 evra mita!- On je od jednog poljoprivrednika iz Vladimirovaca uzeo novac kako bi mu obezbedio dodelu obradivog državnog poljoprivrednog zemljišta, površine veće od one koja mu po zakonu pripada - piše u optužnici.

Gresi opštinara> 11. februar 2013 - Leskovačka policija uhapsila je Srđana Šušulića, bivšeg predsednika opštine Vlasotince, i njegovih pet saradnika zbog sumnje da su zloupotrebama sebi pribavili 15 miliona dinara.> 5. oktobar 2012 - Pera Milankov, predsednik Nove Crnje, i još petoro ljudi osumnjičeni su za primanje i davanje mita. Među uhapšenima je i suvlasnik preduzeća „Metkom“ Ljubiša Kovačević, a Milankov i Kovačević su uhapšeni prilikom primopredaje 200.000 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track