APELACIONI SUD:  Bivšim direktorima rudnika Resavica zatvor zbog mita
Foto: Nebojša Mandić

Pravosnažna presuda

APELACIONI SUD: Bivšim direktorima rudnika Resavica zatvor zbog mita

Crna Hronika -

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na četiri godine zatvora bivšeg direktora rudnika uglja Resavica iz Despotovca Vladana Miloševića (39) zbog primanja mita, a komercijalnog direktora Resavice Vojkana Jankovića na dve godine zatvora zbog istog dela, objavljeno je danas na sajtu tog suda.

Istom odlukom od Miloševića je oduzeta imovinska korist od 3.98 miliona dinara i 1.000 evra, a od Janković 307.3 miliona dinara i 7.000 evra, koje su obavezni da uplate u budžet Republike Srbije.

Njima je odlukom suda izrečena i mera bezbednosti zabrane vršenja svih poziva delatnosti i dužnosti vezanih za raspolaganje, korišćenje, upravljanje, rukovanje i čuvanje državne imovine u periodu od četiri godine. Tom odlukom su odbijene sve žalbe i potvrđena presuda Specijalnog suda iz februara ove godine.

Milošević je na funkciju direktora Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja „Resavica" - u restrukturiranju,imenovala Vlada Republike Srbije, navodi se u presudi.

Rudnik Resavica, foto: dado Đilas
Rudnik Resavica, foto: dado Đilas

Osuđen je jer je od početka 2014. godine do januara 2015. godine, u Svilajncu, Beogradu, Paraćinu, Markovcu, Resavici, Despotovcu, Selu Podstrana i Cupriji zahtevao i primio poklon od 3.761.000 dinara i najmanje 1.000 evrai građevinskom materijalu u ukupnom iznosu od 220.000 dinara.

Takođe, što je primio obećanje poklona od 240.000 dinara, kako bi naložio finansijskoj službi JP PEU „Resavica“ isplatu dospelih potraživanja tri privredna društva po osnovu izvršenih usluga prevoza rudara i da naloži komercijalnoj službi JP PEU „Resavica“ isporuku uglja za dva privredna društva, u skladu sa zaključenim ugovorima o isporuci uglja.

Janković je osuđen jer je do decembra 2014. godine, u Paraćinu, Resavici i selu Krežbinac, opština Paraćin neposredno zahtevao i primio poklon od najmanje 7.000 evra i 48.0000 dinara i građevinskom materijalnu vrednom 259.337,91 dinar, kako bi naložio komercijalnoj službi JP PEU „Resavica“ isporuku uglja za dva privredna društva, u skladu sa zaključenim ugovorima o isporuci uglja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track