ATENTAT NA MILANA BEKA: Srpski istražitelji saslušaće Ivana Adrovca

Suprug optužene Maje Adrovac biće ispitan

ATENTAT NA MILANA BEKA: Srpski istražitelji saslušaće Ivana Adrovca

Crna Hronika -
Naša zemlja nema pravo da traži od Švajcarske izručenje, ali će biti obavljen razgovor o okolnostima atentata na Milana Beka

BEOGRAD - Ivan Adrovac, koji je pre desetak dana uhapšen u Švajcarskoj, biće saslušan u toj zemlji zbog atentata na Milana Beka, saznaje Kurir. Ivanova supruga Maja optužena je za učešće u napadu na srpskog biznismena, a Ivan je napustio zemlju dan pre njenog hapšenja u julu 2015.Traže ga još dve zemlje- Ivan zasad ostaje u zatvoru u Švajcarskoj, a naši nadležni organi, pre svega policija, a potom i tužilaštvo, tražiće od kolega u Švajcarskoj da Adrovac tamo bude ispitan za sve okolnosti atentata na Beka. Očekujemo da bi već početkom aprila neko iz srpskih istražnih organa mogao tamo da otputuje i uzme izjavu od Adrovca - priča sagovornik Kurira.Pošto je za njim nekoliko zemalja raspisalo poternicu, među kojima i Švajcarska, on sigurno neće biti isporučen Austriji i Nemačkoj, koje su ga takođe tražile preko Interpola, a ni Srbiji, jer naša zemlja za njim nije ni raspisala međunarodnu poternicu.

Ranjen u atentatu... Milan Beko
Ranjen u atentatu... Milan Beko

Ivan Adrovac uhapšen je u Sent Galenu prilikom rutinske kontrole. Tom prilikom lisice su stavljene još dvojici kriminalaca, od kojih je jedan od njih P. S. sa ovih prostora. Sva trojica su osumnjičena, kako saznajemo, zbog kriminalnih dela u najmanje tri zemlje Evropske unije.Sumnjiva ulogaMuž Maje Adrovac je iz Srbije pobegao veče uoči njenog hapšenja 17. jula 2015. Glavni dokaz protiv Maje jeste trag njenog DNK, koji je pronađen na čauri metka ispaljenog na Beka 14. novembra 2014. Ono što, međutim, policija još nije uspela da otkrije jeste ko je i po čijem nalogu pucao na Beka. Tu je i najsumnjivija uloga Majinog supruga Ivana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track