ATENTATORKA NA BEKA PLAKALA ZBOG PRITVORA: Maja Adrovac odbija saradnju!
Foto: Nemanja Pančić

Uhapšena negira krivicu

ATENTATORKA NA BEKA PLAKALA ZBOG PRITVORA: Maja Adrovac odbija saradnju!

Crna Hronika -
Maja Adrovac (31) molila tužioca da je ne zadrži u pritvoru jer ima jednogodišnju ćerku i sina, a nije odgovorila ko je naručio ubistvo

BEOGRAD - Maja Adrovac zaplakala je kad joj je tužilac saopštio da je određen pritvor od 30 dana zbog sumnje da je učestvovala u pokušaju ubistva Milana Beka.- Molila je da je pusti jer ima dvoje male dece, ćerku od godinu dana i sina od sedam godina, te treba da brine o njima. Međutim, Maja nije odgovorila na pitanje ko je želeo smrt Beka i ko je sve učestvovao u atentatu - kaže sagovornik Kurira iz istrage. Maji Adrovac određen je pritvor do 30 dana zbog krivičnog dela pokušaj ubistva, a za ovo delo predviđena je kazna do 10 godina zatvora.Inače, lepotica iz kriminalne grupe u toku saslušanja uporno je tvrdila da je na dan atentata na Beka, 14. novembra prošle godine, bila sa suprugom Ivanom zbog smrtnog slučaja u porodici.- Rekla je da je bila kod porodice njegovog ujaka u Kaluđerici, koji je tog dana preminuo i da će zvati rodbinu kao svedoke da potvrde da su bili tamo. I dalje je tvrdila da u životu nije pipnula oružje ili municiju jer se tereti da su na čaurama metaka iz kojih je pucano na Beka nađeni njeni DNK tragovi - priča naš izvor i dodaje da policija ozbiljno radi na ovom slučaju, te da će uskoro biti uhapšena cela grupa.- Prikupljamo dokaze, hapšenje Maje Adrovac je početak rešavanja ovog slučaja. Pored njenih saučesnika, najvažnije je da se otkrije nalogodavac. Policija više neće dozvoliti curenje informacija u javnost, jer su dosad mnoge bile neistinite ili su štetile istrazi - kaže sagovornik Kurira.Komšije šokiraneMinistar Nebojša Stefanović rekao je juče da policija posle hapšenja osumnjičene za pokušaj ubistva Beka radi na rasvetljavanju tog slučaja.- Istina je da nam je veoma stalo da ovaj slučaj dovedemo do kraja, da pokažemo sve što je bilo, naravno da nađemo sve saučesnike i otkrijemo celu istinu o tom slučaju - kazao je Stefanović.

Rasplet... Milan Beko
Rasplet... Milan Beko

Kako saznajemo, kao svedoci u ovom slučaju biće pozvani baštovan Milana Beka, njegov vozač i jedan očevidac. Beko je u subotu već saslušan u beogradskoj policiji.Komšije Maje Adrovac, koja je živela u stanu na Vračaru, šokirane su posle njenog hapšenja.- Svakodnevno smo viđali i nju i njenog supruga. Živeli su tu u blizini njenog kafića „Angolo“. Prošle nedelje smo je videli kako se šeta ispred, nije nam delovala zabrinuto. Nedavno su u lokalu proslavili prvi rođendan detetu - kažu komšije. Oni dodaju da je Maja pomagala radnicima u kafiću.Deca sa bakom- Sedela je s njima svakog dana. Kad su prošle nedelje zatvorili kafić, svi smo pomislili da će ga renovirati - navodi komšinica porodice Adrovac.Ona dodaje da je Maja tu živela sa suprugom i dvoje dece.- Bili su fini i ljubazni. Ni na kraj pameti nam nije bilo da se bave nekim sumnjivim poslovima. S decom je ostala njena majka - ispričala nam je komšinica.

Pobegao iz zemljeSUMNJIVI POSLOVI MUŽAMajin muž Ivan Adrovac prošle nedelje pobegao je iz Srbije i, kako saznajemo, nalazi se na drugom kontinentu. On se dovodi se u vezu sa „zemunskog klana“, kao i sa pljačkama grupe „Pink Panter“.- Maja ga je štitila i pružala mu alibi. Istraga treba da utvrdi da li su njen suprug i brat umešani u napad na Beka - priča sagovornik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track