(VIDEO) BANDIĆ: Naređenje za poletanje helikoptera sam ja lično dao!

Tragedija u Surčinu

(VIDEO) BANDIĆ: Naređenje za poletanje helikoptera sam ja lično dao!

Crna Hronika -
Bandić je izjavio da se let odvijao potpuno normalno do Raške gde je organizovan prihvat bebe i lekara pratilaca, a pri povratku let se odvijao do Mladenovca bez ikakvih problema a onda je došlo do naglog pogoršanja meteorološke situacije

BEOGRAD - Komandant 204. vazdhoplovne brigade VS Predrag Bandić danas je na konferenciji za novinare izneo sve detalje leta helikoptera koji se srušio sinoć kod aerodroma Surčin i precizirao da je svaki kontakt sa posadom izgubljen u 22.31, rekavši da je lično dao naređenje da se krene u akciju spasavanja.

Bandić je na konferenciji za novinare rekao da je posada sačinjena od istinskih heroja dežurala u snagama za hitno reagovanje na aerodromu Batajnica i da je oko 19 30. redovnim putem dobijen zahtev od zdravstenih institucija za pomoć u spasavanu bebe čije je prevoženje bilo onemogućeno prekidom drumskih komunikacija zbog odrona.

Kako je naveo oko 20.15 časova sagledana je meteorološka situacija na aerodromima, a on je u ličnom kontaktu sa posadom u potpunosti bio uveren u spremnost za ispunjavaje zadatka.

"Naređenje kao nebrojeno puta do tada za poletanje sam izdao lično na osnovu odluke mministra odbrane. Sagledao sam sve i odlučio da mogu da polete", rekao je Bandić napominjući da je to učinio kao i nebrojeno puta do tada.Prema njegovim rečima let se odvijao potpuno normalno do Raške gde je organizovan prihvat bebe i lekara pratilaca, a pri povratku let se odvijao do Mladenovca bez ikakvih problema a onda je došlo do naglog pogoršanja meteorološke situacije.Zbog toga, dodao je, odlučeno je u datom trenutku da se sletanje obavi na aerodromu Nikola Tesla.

Bandić je naveo i da su bila dva neuspešna pokušaja sletanja zbog slabe vidljivosti, te da je u 22.31 izgubljena svaka komunikacija sa posadom, a odmah nakon toga počela je potraga.Upitan koliko je bila kritična meteorološka situacija, rekao je da nije bila kritična vec složena, ali u odnosu na takvu situaciju ponovio da su i letelica i posada bili najbolji mogući izbor.

http://www.youtube.com/watch?v=TwXZd5sZP-4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track