BRANI SE SA SLOBODE: Nikoli Vaviću ukinut pritvor za pucnjavu na splavu
Foto: Facebook

Viši sud u Beogradu

BRANI SE SA SLOBODE: Nikoli Vaviću ukinut pritvor za pucnjavu na splavu

Crna Hronika -
Brat jednog od vođe Partizanovih navijača pušten je da se brani sa slobode, ali uz meru zabrane prilaska Radojičiću i zabranu napuštanja prebivališta, uz obavezu da se javlja policiji svakog prvog ponedeljka u mesecu

BEOGRAD - Viši u Beogradu ukinuo je danas pritvor Nikoli Vaviću (25), mlađem bratu jednog od vođa Partizanovih navijača Aleksandra Vavića, na današnjem suđenju zbog optužbi da je krajem maja prošle godine hicem iz pištolja teško ranio radnika obezbeđenja splava "Blejvoč", Roberta Radojičića (27).

Vavić je pušten da se brani sa slobode, ali uz meru zabrane prilaska Radojičiću i zabranu napuštanja prebivališta, uz obavezu da se javlja policiji svakog prvog ponedeljka u mesecu. Njemu se optužnicom na teret stavlja krivično delo ubistvo u pokušaju.Radojičić je obavestio sud da se nalazi na rehabilitaciji, a njegovo saslušanje planirano je za početak juna.

Nakon incidenta, beogradski mediji su preneli da je u sukobu sa pripadnicima obezbeđenja splava Vavić pretučen. Potom je hice iz pištolja ranio Radojčića, a zatim skočio u reku. Partrola Rečne policije pronašla ga je u čamcu privezanom uz splav, preneli su tada mediji.

U vreme incidenta, na splavu je bilo oko 400 ljudi.Nikola Vavić je mlađi brat vođe Partizanovih navijača Aleksandra Vavića, koji takođe "dobar poznanik" suda, mahom zbog nasilničkog ponašanja. Aleksandar Vavić osuđen je na 22 meseca zatvora zbog ranjavanja Stefana Gajića 2005. godine, kada mu je nožem naneo telesne povrede

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track